• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

"Göcek Boat Expo Fuarı" törenle açıldı

"Göcek Boat Expo Fuarı" törenle açıldı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, denizcilik ürünlerinin sergilendiği "Göcek Boat Expo Fuarı" törenle açıldı.

"Göcek Boat Expo Fuarı" törenle açıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, denizcilik ürünlerinin sergilendiği "Göcek Boat Expo Fuarı" törenle açıldı.

Göcek Belediyesi'nin destekleri ve Tunajans'ın organizasyonuyla Göcek Belediye Marinası'nda düzenlenen fuarda, her türlü tekne aksesuarı, tekne imalatı ekipmanları, şişme bot, iç ve dıştan takma motor markaları, konsepte uygun giysi, her türlü deniz motoru ve lüks botlar yer alıyor.

Sektörle ilgili 164 firmanın yer aldığı fuarın açılışını, Denizcilik Müsteşarlığı Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaç, Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır ve diğer ilgililer yaptı. Açılışta konuşan Yaşar Duran Aytaç, yat ve denizi sevenlerin bu fuarda işbirliği yapacaklarına inandığını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı olarak, deniz olmayan, barajların bulunduğu Anadolu'nun değişik yerleri için 8 bot yaptırdıklarını belirten Aytaç, "İlki İzmir'de yapıldı, denize indirildi. Adıyaman, Malatya, Erzincan, Tunceli ve Konya'ya ilk aşamada gönderilecek olan bu botlarla, deniz olmayan yerlerde de denizciliği sevdireceğiz. Şu anda Tunceli'ye 30 araçlık feribot yaptırıyoruz. Baraj gölünde bu feribotla taşımacılık yapılacak. Sektörün Anadolu'da da yaygınlaştırılmasını sağlayacağız" dedi.

Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna ise yat tutkunlarının teknelerini denize hazırladığı bir dönemde, böyle bir fuarı Göcek'te düzenleyerek mavi yolculuğu desteklediklerini ifade ederek, "Fuarı önümüzdeki yıllarda uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz. Fuarda 164 katılımcı firma bulunuyor. 5 gün açık kalacak fuarı 10 bin kişinin gezmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Fuarın açılışında çeşitli dans gösterileri de sunuldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim