• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Göçmen Taşıyan M/V BARIS İsimli Gemi, Yunan Sahil Güvenlik Tarafından Girit'e Çekiliyor

Göçmen Taşıyan M/V BARIS İsimli Gemi, Yunan Sahil Güvenlik Tarafından Girit'e Çekiliyor
Girit yakınlarında seyreden Kiribati bandıralı bir yük gemisinin gece yarısından bu yana makine arızası sebebiyle kontrolsüz şekilde seyrettiğini bildirdi.

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Girit yakınlarında seyreden Kiribati bandıralı bir yük gemisinin gece yarısından bu yana makine arızası sebebiyle kontrolsüz şekilde seyrettiğini bildirdi. Gemide 500 ila 700 civarında göçmenin bulunduğu sanılıyor.

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Girit'in 30 mil güneydoğusunda kontrolsüz şekilde seyreden bir yük gemisinde 500 ila 700 civarında göçmenin bulunduğunu tahmin ediyor. Uluslararası sularda bulunan 77 metre uzunluğundaki BARIS adlı gemiye kurtarma operasyonunu sürdüren ekipleri, 4 ticari gemi ile IDRA fırkateynini bölgeye sevk etti.

6 şiddetindeki rüzgar sebebiyle ticari gemilerden yardım alınamadığı bildiriliyor. BARIS adlı geminin batma tehlikesi ise bulunmuyor.

Geminin Afrika'dan İtalya'ya gitmek üzere hareket ettiği açıklandı. Bu arada kurtarma sonrası Girit'e sevk edilecek göçmenlerden tedaviye ihtiyaç duyacaklar için hastanelerin alarm durumuna geçirildiği duyuruldu. Ebola şüphesine karşı da hazırlık yapıldığı aktarıldı.

ACT deniz taşımacılık şirketi, gemiyi 1 kasımda teslim etmiş

Equasis kayıtlarında İstanbul merkezli ACT Denizcilik tarafından işletildiği belirlenen Kiribati bayraklı M/V BARIS isimli yük gemisinin aynı adreste bulunan Mediterranean Logistics Corporation mülkiyetinde görülüyor.

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı'na açıklamada bulunan ACT Deniz Taşımacılık Şirketi yetkilisi Yusuf Dündar, M/V BARIS isimli geminin 1 Kasım 2014 tarihinde Bare Boat Charter olarak Yunanlı Tsakos Shipping & Trading Şirketine kiralandığını kaydederek, bu konuda gerekli hukuki başvurularının yapılacağını ifade etti.

act_baris_buyuk.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim