• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Godorf Limanı için referandum yapacak

Godorf Limanı için referandum yapacak
Almanya’nın Köln şehri sakinleri, pazar günü Godorf Limanı’nın genişletilip genişletilmemesiyle ilgili referandumda oy kullanmak üzere sandık başına gidecek.

Almanya’nın Köln şehri sakinleri, pazar günü Godorf Limanı’nın genişletilip genişletilmemesiyle ilgili referandumda oy kullanmak üzere sandık başına gidecek. Söz konusu referandumu Türk kökenli göçmenler için önemli kılan şey ise Almanya’da ilk kez, Alman veya Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayan göçmenlere de seçme hakkı verilmiş olması.

Köln Belediye Meclisi, Mart ayında aldığı kararla, Köln’nün geleceğinin şehirde yaşayan herkesi ilgilendirdiğine ve tüm Kölnlülerin halk oylamasına katılması kararı almıştı. Göçmen kökenli politikacılar, referanduma göçmenlerin ilgisi yüksek olursa, bunun gerek Köln ve gerekse diğer kentlerde başka halk oylamalarında da benzer şekilde vatandaş olmayan göçmenlere de seçme hakkı verilmesi, uzun vadede ise AB vatandaşı olmayan göçmenlere de yerel seçimlerde (Belediye seçimleri) seçme hakkının tanınmasını getirebileceğini hatırlatarak, göçmenleri referunduma katılamaya çağırıyor. Katılım düşük olmasının ise göçmen karşıtlarına koz vereceği uyarısı yapılıyor.

Köln’deki referandumla ilgili, evlere gelen evrakları doldurarak mektupla oy kullanma süresi doldu. Çünkü mektupların 10 Temmuz’a kadar seçim dairesine ulaşması gerekiyor. Şimdi sıra sandığa gitmeye geldi. Köln Büyük Şehir Belediyesi Basın Merkezi, mektupla oy kullananların sayısının 47 bini geçtiğini duyurmuştu. Godorf Limanı ile ilgili CDU ve SPD partileri ekonomik ve lojistik getirilerine dikkat çekerek “Evet” denilmesi, Yeşiller, FDP, Sol Parti gibi partiler ise çevre kaygılarından dolayı “Hayır” denilmesini savunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim