• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Gökbora'dan gıda sektörüne dev yatırım

Gökbora'dan gıda sektörüne dev yatırım
Gökbora Uluslararası Nakliyat, uluslararası platformda her geçen gün daha kaliteli hizmet sunma ve lojistik sektöründe lider firma konumunu sağlamlaştırarak devam etme amaçlı yatırımlarını, yurt içi ve yurt dışında sürdürüyor.

Gökbora Uluslararası Nakliyat, uluslararası platformda her geçen gün daha kaliteli hizmet sunma ve lojistik sektöründe lider firma konumunu sağlamlaştırarak devam etme amaçlı yatırımlarını, yurt içi ve yurt dışında sürdürüyor.

GÖKBORA Uluslararası Nakliyat, Bursa Bölgesinde yepyeni bir yatırımla kapasitesini ve hizmet yelpazesini genişletti. Özellikle gıda sektörü için çözüm üretmesi amacıyla hayata geçirilen 3 bin 500 metrekarelik Soğuk Hava Depoloma Tesisi ile Gökbora Uluslararası Nakliyat mevcut depolama alanını 11 bin metrekarenin üzerine çıkardı.

Gökbora Bursa Bölge Gümrük ve Lojistik Müdürü Ali Cansevdi, Serbest Depolama Tesislerinin, zemin bölümüne yapılan soğuk hava depoları ile ilgili yatırım tamamlanmış ve işletime hazır hale getirildiğini söyledi. 6 ayrı odadan oluşan depoların toplamda 743 metrekare olarak dizayn edildiğini belirten Cansevdi, “+ 4/- 22 derece soğutma kapasitesine sahip depolarımız, taze ve dondurulmuş gıda, kırmızı ve beyaz et ve et ürünleri, balık, meyve ve sebze, ayrıca da süt ürünlerinin depolanması için uygun durumdadır. Gökbora Bursa Tesislerinin, 3 bin 500 metrekare serbest depo ve 750 metrekare soğuk hava depoları ile antrepo dahil, kapalı depolama alanı 11 bin metrekarenin üzerine çıkmıştır. Yeni depomuz ve Soğuk Hava Tesislerimizin, kullanım kapasitesi ve iş yükümüze yüzde 40 oranında artış sağlayacağı öngörülmektedir” dedi.

YÜKSEK İŞ PORTFÖYÜ VE TESİS YETERSİZLİĞİ BİZİ YATIRIM İÇİN TETİKLEDİ

Cansevdi, bu yatırıma karar vermelerinde etkili olan sebepleri ise şöyle sıraladı; “Yapılan yatırımlarda, en önemli etken hiç kuşkusuz artan iş portföyüdür. Ayrıca antrepo ve serbest depolama işlemlerinde yüksek kalitede hizmet veren Gökbora Uluslararası Nakliyat, bu hizmetlerinin referansları ile gelen soğuk hava depolama taleplerine de kayıtsız kalmayarak yatırımını gerçekleştirmiştir. Özellikle dondurulmuş gıda sektörünün kalbi konumunda yer alan Bursada, bu alandaki tesis yetersizliği de yatırımı tetikleyen unsurlardan biri olmuştur.”

2012'DE DE YATIRIMLAR TAM GAZ DEVAM EDECEK

2011 yılının beklenen oranlarla kapanacağına işaret eden Cansevdi, yeni yıl ile ilgili beklentilerini ise şöyle anlattı: “Lokomotif sektörlerde yaşanan hareketlilik, lojistik firmalarını, öncelikle araç filolarını yenileme ve arttırmaya, sonrasında ise depolama yatırımları yapmaya yöneltmiştir. Her iki alanda da büyük ve önemli yatırımlar yapan Gökbora Uluslararası Nakliyat, bu artışlara parelel bir ivme göstermiştir. 2011 yılının son çeyreğinde, tüm sektörlerde hareketlilik yaşanacağını ve yılsonu itibarı ile kapanışın, beklentileri karşılar seviyede olacağını söyleyebiliriz. Gökbora Uluslararası Nakliyat olarak, yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğumuz yatırımlarla, 2012 yılına daha pozitif bakabildiğimizi söyleyebiliriz. Nakliye sürecini tamamlayan depolama işlemlerinin, yapmış olduğumuz yatırımlar, yeni tesisler ve sunulan kaliteli hizmetle birlikte, 2012 yılında artarak devam edeceği tartışmasız bir gerçektir.
 

      DENİZ HABER AJANSI                                 İSTANBUL HABER AJANSI

   www.DenizHaber.Com.tr                               www.istanbulhaber.com

 www.turkishmaritime.com.tr                           www.aksiyonhaber.com 

    www.ThyHaber.Com                                      www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim