• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Gökçeada, "en sakin ada" unvanını aldı

Gökçeada, "en sakin ada" unvanını aldı
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi, İtalya'da oluşturulan ve sakin şehir anlamına gelen ''Cittaslow'' ağı kapsamına dahil olarak, dünyanın en sakin adası unvanını aldı.

Gökçeada'ya 'dünyanın en sakin adası unvanı'

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi, İtalya'da oluşturulan ve sakin şehir anlamına gelen ''Cittaslow'' ağı kapsamına dahil olarak, dünyanın en sakin adası unvanını aldı.

Belediye Başkanı Yücel Atalay yaptığı açıklamada, Cittaslow Gökçeada Temsilcisi Prof. Dr. Rıdvan Yurtseven ile birlikte, Cittaslow Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti'ye 52 maddeden oluşan ''Cittaslow'' kriterlerine ilişkin dosyayı sunduklarını söyledi. Sundukları kriterlerin kabul edilerek adanın ''sakin şehir'' unvanını aldığını belirten Atalay, 24-26 Haziranda Polanya'da yapılacak genel kurulda, adanın beratının kendilerine verileceğini kaydetti.

Cittaslow ağına ada anlamında giren tek yerin Gökçeada olduğuna işaret eden Atalay, bu ağın amacının, şehirlerin doğasını ve geleneklerini koruyarak, onların devam ettirilmesi felsefesi olduğunu bildirdi. Bu felsefenin içine kendilerinin de dahil olduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını ifade eden Atalay, ''Mesela enerji kullanımının doğal yollardan elde edilmesi, doğaya zarar vermeyen teknolojinin kullanılması felsefesi ön görülmektedir. Sakin şehir ağına dahil olmak, ada turizminin gelişmesi açısından ayrı bir önem taşıyor. Cittaslow ağında bulunan şehirler, kendi aralarında ekstra bir tanıtım yapmış olacaklar'' dedi. Cittaslow Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti, Gökçeada'nın dünyanın ilk ''Cittaslow'' adası olduğunu bildirdi.

CITTASLOW NEDİR?

İtalyancada ''sakin şehir'' anlamında kullanılan Cittaslow ağı, küreselleşmenin, şehirlerin dokusunu, sakinlerini, yaşam biçimini standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için ortaya çıkmış kentler birliği. Cittaslow, küreselleşmenin yarattığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, yerel kimliğini ve özelliklerini koruyarak, dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı uluslararası bir birlik konumunda.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim