• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Gökçek, 100 Fluence siparişini iptal etti

Gökçek, 100 Fluence siparişini iptal etti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fransa’nın Ermeni soykırımı ile ilgili kararının ardından elektrikli modeli Fluence Z.E. siparişlerini iptal etti.

Gökçek, 100 Fluence'i iptal etti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fransa’nın Ermeni soykırımı ile ilgili kararının ardından elektrikli modeli Fluence Z.E. siparişlerini iptal etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fransa’nın Ermeni soykırımı ile ilgili kararının ardından Fransa’ya tepkilerinin Cezayir anıtıyla sınırlı kalmayacağını söyledi.

Gökçek, Bursa’da Oyak Renault tarafından üretilen elektrikli modeli Fluence Z.E. siparişlerini iptal ettiklerini söyledi. Gökçek, “Elektrikli 100 aracın siparişini durdurduk” dedi.

Sarkozy’ye karşı tepki

Ankara’da düzenlenen ‘Kültür Turizmi Zirvesi Açık Hava Müzesi Türkiye’ konulu toplantı öncesinde konuşan Gökçek, yapacakları etkinliklerinin Fransa’ya karşı olmadığını belirterek, “Bu karar sonrasında Fransa’nın hepsini hedef almak yanlış olur.

Sarkozy’ye karşı, içimizdeki Fransızlara karşı bir karar. Eğer kalkıp da bir Ermeni katliamıyla suçlanacaksak, böyle bir şeyi kabullenmemiz mümkün değil” dedi. Ankara’daki Fransa’ya ait caddelerin isminin değiştirilmesini de Büyükşehir Belediyesi meclisinin gündemine getireceklerini ifade eden Gökçek, bunlar için şubat sonunu bekleyeceklerini belirtti. Gökçek, “Beklememizin nedeni, senatonun alacağı karar. Sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Bu olaya tepkisiz kalmak mümkün değil” diye konuştu.

Aybar: Global bir markanın yerli şirketiyiz

RENAULT-Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Fransa ile yaşanan krizin faaliyetlerini etkilemeyeceğini belirterek, “Bunlar politik gelişmeler. Biz hem sanayi, hem ticarette büyük yatırımları olan global bir markanın yerli şirketiyiz. Türkiye’nin gelişmesine önemli katkılar yapıyoruz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim