• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Gökçen Seven son yolculuğuna uğurlandı

Gökçen Seven son yolculuğuna uğurlandı
Türk denizcilik sektörünün önemli isimlerinden Sanmar Denizcilik Şirketi’nin kurucusu ve ortağı Gökçen Seven, Maltepe Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından Ferhatpaşa Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Gökçen Seven son yolculuğuna uğurlandı

Türk denizcilik sektörünün önemli isimlerinden Sanmar Denizcilik
Şirketi’nin kurucusu ve ortağı Gökçen Seven, Maltepe Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından Ferhatpaşa Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türk denizcilik sektörünün önemli isimlerinden Sanmar Denizcilik Şirketi’nin
kurucusu ve ortağı Yüksek Denizcilik Okulu (YDO) 1961 Gemi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Gökçen Seven, Maltepe Merkez Camii’nde kılınan öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Samandıra Ferhatpaşa Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türk denizcilik özel sektöründe römorkör üretimini başlatan isim olan Gökçen
Seven’in cenazesine; Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Selçuk Şenkal, Denizcilik Fakültesi Vakfı (DEFAV) Başkanı Bülend Temur, Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaptan Kaan Altuğ gibi denizcilik sektörünün önde gelen isimleri, çok sayıda firma sahibi ailesi ve sevenleri katıldı.

1940 Adapazarı doğumlu olan Müh. Gökçen Seven, Türkiye’de denizcilik
sektöründe çok önemli bir yere sahipti. Türkiye’de römorkör üretimini başlatan ve aynı zamanda yurtdışına ithal eden ilk isim olan Seven, aynı zamanda sektörde yetiştirdiği ve destek verdiği çok sayıda iş adamının da hayatında önemli bir yere sahipti. Cenaze töreninden önce duygu ve düşüncelerini aldığımız çok sayıda seveni; sektörün çok önemli bir değerini kaybettiğini, ülkemizin yetiştirdiği ender girişimcilerden biri olduğunu ve Gökçen Seven’in yerini doldurulmasının çok zor olduğunu söylediler.



TOBB Denizcilik Meclisi Başkanı Erol Yücel:

Tanıdığım en asil beyefendi insanlardan bir tanesiydi. Çalışkandı. Her zaman
saygı duyduğum bir insandı. Bu sıcak Ramazan gününde bu kalabalığı görüyorsunuz. Bu kalabalık onun ne kadar sevilen birisi olduğunu gösteriyor. Gerçekten mesleğinde başarılı, bu mesleği en iyi yapmış insanlardan bir tanesiydi. Ama bunu yaparken herkesin sevgisini, saygısını kazanmış bir insandı. Çok eski tanıdığım biri idi. Şirketin kuruluşunda kendisine yardımcı olmaya çalışmıştım. Hiçbir zaman yapılanları unutmayan asil bir insandı. Allah rahmet
eylesin.



Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş:

Gökçen Seven büyüğümüzü kaybettik. Öncelikle Allah’tan rahmet diliyorum.
Ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Bugün römorkörde marka olmuş bir firmanın sahibiydi. Gerçekten de dünyaya römorkör imalatında ülkemizi tanıtan bir isimdi.



Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz:

Gökçen ağabey bizim açımızdan hem İTÜ Denizcilik Okulu’nun bir mezunu, hem
de müteşebbis olması açısından çok önemli bir kişilikti. Denizcilik Müsteşarlığı olarak kılavuzluk ve römorkaj işletmelerini organize eden bir kamu kurumuyuz. Bu alanda birçok limana hizmet vermiş, yapmış olduğu ürünleri ilk defa yurt dışına ithal eden bir sanayi kahramanıydı. Belli bir yaşı vardı ama zamansız bir ölüm aslında.



İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Selçuk Şenkal:

Gökçen ağabeyimiz, hem mesleki açıdan hem de sosyal açıdan tüm denizcilik
camiamızdaki denizcilerimize örnek olmuş, çok saygı ve sevgi kazanmış çok önemli bir şahsiyetti. O’nu kaybettiğimiz için mutsuzuz. Üzgünüz. Ama böyle bir denizci abiye bu camianın sahip olmasından da her zaman guruluyuz.

Denizcilik Fakültesi Vakfı (DEFAV) Başkanı Bülend Temur:

Rahmetli sadece denizciliğe ve kılavuzluğa önemli
hizmetler vermedi. Aynı zamanda sivil toplumun sosyal çalışmalarında önemli katkıları vardı. Vakfımıza, denizciliğe, ihtiyaç sahibi denizcilere ve akademisyenlere sağladığımız katkılarda her zaman yanımızdaydı. Bir telefon mesafesi kadar uzaklıktaydı. Mekanı cennet olsun diyorum.



Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaptan Kaan Altuğ:

Türkiye’de özel sektör römorkör inşa ve işletmeciliğinin kurucusudur Gökçen
seven. Bizim çok sevdiğimiz, iyi kalpli bir insandı. Ben kendisini çok severdim. Ailesine sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin.

Mügesan Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Işık:

Gökçen ağabeyimiz bir abideydi. Burada gördüğün herkesin üzerinde emeği
vardır neredeyse. Aynı okuldan mezunuz. Denizcilik sektöründe önde gelen isimlerden birisiydi. Çok güzel bir insandı. Geriye bıraktığı çocukları da onun bıraktığı yerden devam edeceklerdir.

Özdinç Kımızcı sınıf arkadaşı:

Hayata sıfırdan başladı. Mesleğinin zirvesine çıktı. Bu duruma geldi. Türk
denizciliğinin en büyük kaybıdır benim için. Makineciydi. Enfes bir insandı. 55 senelik arkadaşımdı. Çok bilgiliydi. Arkasında büyük şeyler bıraktı gitti. Bütün dünyaya römorkör nasıl yapılırmış, nasıl satılırmış onu gösterdi. Mesleğin duayenlerindendi.



Engin Yücel (Arkadaşı):

Gökçen ağabeyden çok şey öğrendim. Kaç yıl beraber çalıştık. Ayrıldıktan sonra
da dostluğumuz devam etti. Dünya iyisi, dünya tatlısı ve mesleğinin en üst seviyesinde olan bir ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin.

Kara&Deniz Gazetesi - Cengiz TEPEBAŞ

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim