• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Gökkuşağı Hava İş sendikasına çattı

Gökkuşağı Hava İş sendikasına çattı
Gökkuşağı Hareketi, son dönemde yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı, yine Hava İş’e yüklendi...

İşte Gökkuşağı Hareketi’nin açıklaması:

Değerli Arkadaşlar,

Yeni bir döneme daha sancılı ve endişe içerisinde giriyoruz.İşten atılan arkadaşlarımızın işe dönmeleri konusundaki umutlar gittikçe tükeniyor.YHK tarafından bağıtlanan 23 dönem Toplu iş sözleşmemiz sendikaya ve işverene tebliğ edilmiş durumda. Çalışma hayatımızdaki yoğunluk ve yarınımızın ne olacağı konusundaki belirsizlik hepimizi güvencesiz kılmaya devam etmektedir.

Yaşananlar niye yaşandı, işten atılan arkadaşlarımız niye atıldı, grev hakkımız neden elimizden alındı, bunların değerlendirmesini doğru yapmamız gerektiği inancındayız. Siyasi ve yasal olanakları arkasına alarak zalimce davranan THY yöneticileri  ile,  işten atılan işçileri bile benden olan ve olmayan diye ayıran bugünkü sendika yönetimini Hava İş  üyeleri ve tarih affetmeyecektir.

Hava İş sendikamızın şu anki yönetimi ve başkanının kamuoyunda  Gökkuşağı Hareketi  ve işten atılan işci arkadaşlarımız  için yaptığı açıklama ve çirkin karalamalara şimdilik yanıt vermeyeceğiz.Toplumsal kaos üzerinden beslenmeye çalışan işveren ve sendika yönetiminin niyetini de amacını da biliyoruz. THY ve Teknik AŞ çalışanlarına doğruları söylemeye devam edeceğiz. 24. dönem toplu iş sözleşmemiz Ocak 2013’te başlayacaktır. Sendika yönetiminin tüm yaşananlardan sonra ve bu haliyle yeni bir TİS’e oturması geçmiş dönemde yaşadığımız olumsuzluklar göz önüne alındığında kaygımızı daha da arttırmaktadır. Benden sonra tufan mantığı bu yönetimin karekteri olmuştur.

Toplumsal bağları kaybolmuş, işyeri temsilcilikleri kapalı, şube yönetimlerinde kimsenin kalmadığı ve kapalı olduğu bir sendikanın , işverenin bu zalim tavrı konusunda ne yapacağı belirsizdir. Neyi yapamayacağı ise bizce çok açıktır. Bugün icin YHK’nin bağıtladığı sözleşmeyi bile başarı sayan bir sendikal anlayışın iflas ettiğine hepimiz tanığız.Toplu sözleşmeler iki  yıl sonrada olsa imzalanır, ancak önemli olan toplu sözleşmenin uygulanmasıdır. İşverenin bizlerden kesip sendikanın kasasına yatırdığı aidatlarımızın dışında bu sendika yönetiminin kurumsallığı ve sendikal işleyişi kalmamıştır.

Hava iş sendikası kimsenin tapulu malı değildir. 24 yıldır orada oturan ve bu durumda bile onurlu davranıp istifa etmeyen bir yönetimin hiç değildir. Hava İş işcilerindir ve öyle olacaktır. Bu umut ve inançla tüm çalışanların bayramını kutlar sağlık ve esenlikler  dileriz.

Saygılarımızla.                                                                                
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim