• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Gökova çifti dünya turunu tamamladı

Gökova çifti dünya turunu tamamladı
’Gökova’ adlı yelkenliyle dünya turu yapan Gökova çifti, tam 1.5 yıl sonra maceranın başladığı MArmaris’e döndü.

Dünya turunu tamamlayan Gökova çifti için Netsel Marina’de ailesi ve arkadaşlarının katıldığı bir tören düzenlendi. İlk dünya turuna 20’li yaşlarında çıkan ve bugün 62 yaşında ’Dostlarla Devr-i Alem’ adını verdiği ikinci dünya turunu tamamlayan Cumhur Gökova, kendi soyadını taşıyan 12 metrelik teknesiyle limana yanaşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ünlü denizci, Marmaris, Cebelitarık, Kanarya Adaları, Atlantik, Panama, Avustralya, Uzakdoğu, Hint Okyanusu, Kızıldeniz, Mısır, Marmaris rotasında hayalini gerçekleştirdiğini ve en zorlandığı şeyin dostlarına ve ailesine duyduğu özlem olduğunu söyledi. Bu tarz bir dünya seyahatinin macera tutkusundan çok insanın hayali olması gerektiğini belirten Gökova, dünya turuna çıkmak isteyenlerin nasıl hazırlanmaları gerektiğini şöyle anlattı:

"Öncelikle böyle bir yolculuk için ruhsal hazırlık şart. Bu aşamadan sonra bedeni hazırlamak lazım. Ancak bu öyle 1-2 ay ya da senede olacak bir şey değil. Bunun için sporun hayatınızın içinde vazgeçilmez olması gerekir. Biz eşimle birlikte teknede de yapabileceğimiz yogayı tercih ettik. Vücudumuzu dinç tutmak için her gün tekne içerisinde 20 dakika yoga yaptık."

PARA BÜROKRATİK İŞLEMLERDE HARCANIYOR

Dünya turu sırasında, her şeyin turistleri soymak adına pahalılaştığını belirten Gökova, en çok paranın gümrük, yanaşma gibi bürokratik işlemlerde harcandığını belirtti. Gökova, "Her bir liman yanaşması 950 euro gibi bir para tutuyor. Okyanusun ortasında bir hafta konaklamak için bu paraları ödemek zorunda kalıyorsunuz. Zaten başka da şansınız olmuyor. Biz seyahatimiz sırasında uğradığımız 75 durak noktasında sadece bürokratik işlemler için 52 bin Euro ödemek durumda kaldık. Bu bedelin içerisinde marina ücretleri yok" dedi.

Gökova, deniz de yiyeceklere harcanan paranın normal ev masraflarıyla aynı seviyede olduğunu, ancak karaya çıkıldığında bunun hemen iki katına çıktığını kaydetti.

EN PAHALI BENZİN TÜRKİYE’DE

Dünya turu sırasında ortalama bin deniz mili yol için 40 litre mazot harcadıklarını belirten Gökova, ortalama mazot maliyetinin litre başına 1.45 Euro olduğunu belirterek aldıkları en pahalı yakıtın Türk karasularında olduğunu söyledi.

HİNT OKYANUSUNU AKILLARINDAN ÇIKARSINLAR

Gökova çifti, 16 aylık turları sırasında korsanlarla ilgili çok soru aldıklarını belirterek, "Böyle bir tura çıkmak isteyenler Hint Okyanusu’ndan geçmeyi akıllarından çıkartsın. Bu sularda korsan faaliyetleri oldukça artmış durumda. Biz bu sulardan genellikle gece ve ışıksız geçmeye gayret ettik. Liman başkanlıkları ve sahil güvenliklere bile gittiğimiz yerin tersini söyledik. Geçişimiz sırasında eşimi uçakla Kafkaslara göndermeyi bile düşündüm. Ama seyir sırasında Türk askeri gemisine rastladık. Sohbet sırasında 20 dakika içerisinde bize nerede olursak olalım helikopterle ulaşabileceklerini bildirdiler. Bunun üzerine eşim de benimle kalmak istedi" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim