• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Gömeç'in balıkçı barınağı hizmete alındı

Gömeç'in balıkçı barınağı hizmete alındı
Balıkesir’in Gömeç ilçesinde DLH tarafından inşa edilen balıkçı barınağı, düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Gömeç'in balıkçı barınağı hizmete alındı

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde DLH tarafından inşa edilen balıkçı barınağı, düzenlenen tören ile hizmete açıldı. 

480 bin Türk Lirası’na mal olan 6 dönüm kapalı deniz alanına, 158 metre uzunluğunda mendireğe ve 15 metre dalga kırana sahip olan Gömeç Balıkçı barınağına orta boyda 50 balıkçı teknesinin sığınabildiği öğrenildi.

Açılış Töreninde konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, “Sözlerimin başında Sayın Başbakanımızın Validesi Tenzile Hanımefendi vefat ettiler. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, hepimizin başı sağ olsun diyorum. Biraz önce sayın belediye başkanımız yapılan hizmetleri tek tek anlattı. Yaptığı yatırımları anlattı. Balıkçı barınağımız 480 milyon lira harcandı. İskele yapılıyor. 500 milyon lira harcanıyor. Köprüler yapılıyor 1 milyon 500 bin lira harcanıyor. Diğer yapılan yol kanalizasyon vesaire. Biraz önce yine DLH Bölge Müdürümüz ifade etti. Beşinci ayda başladı. Onuncu ayda bitti. Eskiden işler bu kadar çabuk olmuyordu. Bir Havran barajı 20 yıl önce başlamış, ama hep iz bedel ile devam ediyor bir türlü bitirilemiyordu. Ama ülkede siyasal istikrar olduğu zaman, ekonomik istikrar olduğu zaman, ülkede huzur ve güven ortamı olduğu zaman, ülkenin bütçesi açık vermediği zaman, IMF’ye muhtaç olmadığınız zaman, itibarlı bir ülke olduğunuz zaman işler başlıyor, kısa zamanda bitiyor. Kaynağı bulunuyor. İşte böyle bir dönemden geçiyoruz. Allah’a şükür Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütçesi 8. Ay sonunda 2 katrilyon fazla verdi. Onun için bütün hizmetler geliyor. Biz milletvekilleri olarak Kaymakamlarımız, valilerimiz, bürokratlarımız, genel müdürlerimiz, bakanlarımız bir hizmet yarışındayız. Acaba ne yapabiliriz neyimiz eksik. Balıkesir’in neyi eksik ise, neyi yapmak istiyorsak yerelden, belediye başkanlarımızdan bize ne teklif gelirse onları gerçekleştiriyoruz” dedi.

UĞUR, EDREMİT KÖRFEZİ’NİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Edremit Körfezi’nin ülke çapındaki önemini anlatan Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, “Bakın şimdi Edremit Körfezi neden önemli? İstanbul İzmir Otoyolu yapılıyor. İzmit Körfezinden köprüyle geçilecek. Bir çok İstanbullunun, o bölge insanının Gömeç’te Altınoluk’ta Akçay’da Burhaniye’de yazlığı var değil mi? Ne olacak İstanbul’daki 3 saatte Gömeç’teki evine ulaşabilecek. O zaman İstanbullu hafta sonunu nerede geçirecek? Gömeç’te geçirecek, Altınoluk’ta geçirecek, Akçay’da geçirecek. Edremit Körfezine gelecek. Diğer bir yol Edirne İzmir Otobanı. Nereden geçiyor? Oda Edremit’ten geçiyor. Köprü ile Çanakkale Boğazı geçiliyor. O otoyol Edremit’ten geçerek Balıkesir. Balıkesir’den Savaştepe üzerinden İzmir’e gidiyor. Bununda projeleri yapılıyor. Bütün hazırlıklar yapılıyor. İnşallah 2012 yılında nasıl İstanbul İzmir Otoyolu ihale edildiyse Edirne, Çanakkale İzmir yolu Çanakkale Boğaz köprüsüyle birlikte ihalesi yapılacaktır. Kavşakların tam buluştuğu noktada bulunuyoruz. Edremit’imizin, Körfezimizin taşı toprağı altın. Buranın kıymetini bilin” diye konuştu.

“EDREMİT KÖRFEZİ’NE ULAŞIM ARTIK DAHA KOLAYLAŞTI”

Deniz, hava ve kara ulaşımı bakımından Edremit Körfezi’ne ulaşım adına yapılan yatırımları da anlatan Edip Uğur, “Biraz önce balıkçı barınağımızı gezerken bir beyefendi dedi ki, Koreliler geliyor dedi iki otobüs. Bu yaz geldiler ve daha çok gelemeye başladılar. Bu yaz da daha çok turist geldi. Evet. Havaalanını açtık. Havaalanımızın yolcu terminalinin ihalesi yapıldı. Uluslar arası yolcu alanı ve ona yakışan bir yolcu terminali. Ne olacak o zaman ? Bütün Avrupa’dan Asya’dan, Uzakdoğu’dan turistler bu bölgeye daha kolay ulaşacak. Eskiden haritaya bir bakıyorsunuz. Ulaşılması çok kolay bir bölge gibi görünüyor. Karayoluyla, havayoluyla ulaşılması zor bir yer. Balıkesir imiz, Edremit imiz, Körfez imiz ulaşılması çok kolay bir yer haline geliyor. Dolayısıyla yurt dışın daha kolay gelinebilecek. Karayoluyla, havayoluyla, deniz yoluyla ulaşılabilecek. İşte o zaman burası bir cazibe merkezi haline gelecek. Onun için bizler de bu bölgeye önem veriyoruz.” dedi.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, DLH Bölge Müdürü Enver Yeniçeri, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, Edremit Belediye Başkan Tuncay Kılıç, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Yapılan konuşmalar sonrasında törene katılan heyet balıkçı barınağında bir yürüyüş yaparak yapıyı incelediler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim