• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

"Gönül Köprüsü" hayallerle buluşturuyor

"Gönül Köprüsü" hayallerle buluşturuyor
Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen “Gönül Köprüsü” projesinin dördüncü dönemi, Ankara’daki etkinliklerle başladı.

“GÖNÜL KÖPRÜSÜ” 4. YILINDA DA ÇOCUKLARIMIZI HAYALLERİYLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen “Gönül Köprüsü” projesinin dördüncü dönemi, Ankara’daki etkinliklerle başladı.

Bu yıl projeye, 81 ilimizden, KKTC ve Almanya’dan 10 bin öğrenci katılıyor. Dört yaşına basan projede, bu sene de yurt dışı gezileri olacak.

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen “Gönül Köprüsü” projesinin 4. dönemi Ankara’daki etkinliklerle başladı. Türkiye’nin dört bir yanından 500’ü aşkın öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayan etkinlik, öğrencilerin, Turkcell Sosyal Sorumluluklar ve Sponsorluklar Bölüm Başkanı Zeynep Özbil’in ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Vekili Recep Işık’ın katıldığı toplantı ile devam etti.

Anıtkabir Aslanlı Yol’da yürüyen 500’ün üzerinde öğrenci, daha sonra Anıtkabir’deki mozoleye çelenk bıraktı. Anıtkabir ziyareti sonrası, Turkcell Kurumsal Sorumluluklar ve Sponsorluklar Bölüm Başkanı Zeynep Özbil ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Vekili Recep Işık’ın katıldığı projenin 4. yıl lansmanı yapıldı.

Turkcell Sosyal Sorumluluklar ve Sponsorluklar Bölüm Başkanı Zeynep Özbil, “Turkcell olarak, böylesine geniş katılımlı, kapsamlı bir projeyi Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 4 senedir başarıyla yürütmekten mutluluk duyuyoruz. Projemiz sayesinde 3 yılda 81 ilimizden 130 bin çocuğumuz daha önce hiç görmedikleri şehirlere giderek, birbirleriyle sevgi bağları, gönül köprüleri kurma fırsatı buldular. Onların yeni deneyim kazanması demek, geleceğe olan inançlarının, umutlarının, hayallerinin güçlenmesi ve önyargıların yıkılması demek. Çocuklarımızın bilgi ve deneyimlerini geliştirmelerini ve kalıcı dostluklar kurmalarını ülkemiz adına çok önemsiyoruz” dedi.

Öğrencilerin ziyareti sırasında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Vekili Recep Işık ise, “Gönül Köprüsü Projesi ülkemizin en özel projelerinden biridir. Belki de yaşadığı yerden hiç çıkmayan, başka şehirleri görme imkanı bulamayan çocuklarımıza yeni ufuklar açılmaktadır. “Gönül Köprüsü” projemizi gelecek yıllarda da geliştirerek sürdürmeyi planlıyoruz. Bu sene 10 bin çocuğumuz daha bu deneyimi yaşayacak, başka şehirlerde yaşayan akranlarıyla buluşacak, sevgi köprüleri kuracak. Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi duygularını geliştirmek, ancak böylesi buluşmalarla ve yakınlaşmalarla mümkündür” dedi.

Yurt dışından da çocuklar gelecek

Geçen sene Gönül Köprüsü projesi kapsamında ilk yurt dışı gezisi yapılmıştı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in de katılımıyla 200 öğrenci Selanik’i ziyaret etmişti. Programda bu sene de yurt dışı geziler bulunuyor. Proje kapsamında öğrenciler, KKTC ve Gümülcine’yi ziyaret edecekler. Ayrıca Gümülcine’den ve Almanya’dan seçilen öğrenciler İstanbul’a; KKTC’den seçilen öğrenciler ise Ankara’ya gelerek ülkemizin kültürünü ve güzelliklerini tanıma fırsatı bulacaklar.
2008 yılında başlayan proje kapsamında bu yıl tam 10 bin öğrenci gezilere katılacak. Gönül Köprüsü’ne bu yıl da ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor.

Seyahatler uçak, tren ve otobüslerle gerçekleşiyor

Gönül Köprüsü kapsamında gerçekleşen uzun mesafe yolculuklar SunExpress’in desteğiyle uçakla yapılıyor. Gezi süresince her otobüste ve uçakta öğrencilere eşlik etmeleri amacıyla öğretmen ve okul yöneticileri bulunuyor. Öğretmenler, ağırlıklı olarak rehberlik, coğrafya ve tarih branşlarından seçildi. Gezilerin ilk 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin plan ve programı doğrultusunda oluyor. Geri kalan 2 gün ise her öğrenciden sorumlu olan mihmandar aile tarafından programlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim