• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Goodyear'dan sürüş güvenliğine destek

Goodyear'dan sürüş güvenliğine destek
Goodyear, sürücülerin araba kullanırken dikkatlerini dağıtan ‘mesajlaşma’ya karşı Eylül 2013’te başlatılan www.itcanwait.com / ‘bekleyebilir’ kampanyasına destek oluyor.

 

Goodyear, sürücülerin araba kullanırken dikkatlerini dağıtan ‘mesajlaşma’ya karşı Eylül 2013’te  başlatılan www.itcanwait.com / ‘bekleyebilir’ kampanyasına destek oluyor. Goodyear, desteklediği kampanya çerçevesinde sloganı sürücülere duyurmak ve konuya ilişkin farkındalık yaratmak için keşif balonları kullanıyor.
 
Kampanyaya, Amerika’daki zeplinlerinin üzerine It Can Wait/Bekleyebilir sloganını taşıyarak katılan Goodyear, bu sayede sürücüler arasında farkındalığın artmasını sağlıyor. Zeplinlerde taşınan sloganlar sayesinde, Ağustos 2012’den bugüne 2,5 milyondan fazla insanın araç sürerken bir daha asla mesajlaşmayacaklarına dair taahhüt verdikleri kampanyanın daha büyük kitlelere ulaşması amaçlanıyor.
 
Goodyear, çalışanlarını araç sürerken mesajlaşmama taahhütünde bulunmaları için harekete geçiriyor. Etkinlik süresince, araç sürerken mesajlaşma karşıtı sloganlar paylaşılacak ve çalışanlar gün sonunda nasıl taahhüt vereceklerine dair bilgi içeren kitapçıklar alacaklar. Goodyear güvenlik politikası doğrultusunda kendi çalışanları için şirket araçlarında araç sürerken mesajlaşmayı 2010 yılından itibaren yasaklamıştır.
 
Goodyear Küresel İletişim Başkan Yardımcısı Paul Fitzhenry, “Goodyear, kampanyaya katılarak araç sürerken mesajlaşmanın riskleri hakkında farkındalık yaratmaya çalışmaktadır. ‘Bekleyebilir’ kampanyası, basit ama kuvvetli bir amaçla yola çıkarak, Goodyear’ın güvenliği artırma önceliğini, güvenlik konusunda farkındalık yaratan ve buna yönelik davranışları teşvik eden programlarımızı bir kez daha vurgulamaktadır” dedi.
 
Türk sürücüler otomobil kullanırken cep telefonundan mesajlaşmayı seviyor!
 
Goodyear’ın 2012 yılında IPSOS işbirliği ve 6400 katılımcı ile gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre  Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Rusya, İspanya, İsveç, İsviçre, Güney Afrika, Türkiye ve İngiltere’de 18-25 yaş arasındaki genç sürücülerle görüşmeler yapıldı.  Gençlerin %68’i arkadaşlarının araç kullanırken cep telefonu ile konuştuğunu, %62’si de arkadaşlarının araç kullanırken mesajlaştığını, e-posta attığını veya internette gezindiğini gördüğünü söyledi. Türkler araç kullanırken mesajlaşmak, e-posta atmak veya internette gezinmek için akıllı telefonlarını en çok kullanan grupta yer alırken, Türk katılımcıların %78’i arkadaşlarının bunu yaptığını gördüğünü belirtmişti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim