• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Goodyear’dan 'Trafikte Gençlik Hareketi'

Goodyear’dan 'Trafikte Gençlik Hareketi'
Goodyear’ın desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi’nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılındaki ilk uygulaması, 7-8 Ekim 2013’te Antalya’da yapılan eğitici eğitimi oldu.

 

Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear’ın desteğiyle hayata geçirilen, ortaöğretim öğrencileri, velileri ve okul servis şoförlerinde trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Trafikte Gençlik Hareketi’nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılındaki ilk uygulaması,7-8 Ekim 2013’te Antalya’da yapılan eğitici eğitimi oldu.
 
Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik güvenliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, Goodyear Lastikleri, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen Trafikte Gençlik Hareketi’nin 2013-2014 eğitim öğretim yılı çalışmaları Antalya’da gerçekleştirilen eğitici eğitimiyle başladı. Projenin hedef kitlesini, seçilen okulların Trafik ve İlk Yardım dersi öğretmenleri, 12’nci sınıf öğrencileri, Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü öğrencileri, veliler ve okul servis sürücüleri oluşturuyor.
 
2012-2013 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilen projeyle, geçtiğimiz yıl Trafik ve İlk Yardım öğretmenleri aracılığıyla 10 bin öğrenciye doğrudan trafik güvenliği eğitimi verildi. Eğitim ve iletişim materyalleriyle 20 bin veli ve 500 okul servis şoförüne ulaşıldı.
 
2013-2014 eğitim öğretim yılı uygulamalarının ilk adımında, seçilen okulların Trafik ve İlk Yardım dersi öğretmenlerinin katıldığı eğitici eğitimi gerçekleştirildi. Bu dersi veren öğretmenlerin daha önce konuya dair özel bir eğitim almamış olması sebebiyle de önem taşıyan eğitici eğitiminde, öğretmenler projenin uygulama süreci hakkında bilgilendirilirken, trafik güvenliği konusunda da uygulamalı ve etkileşimli eğitimler aldılar.
 
Eğitimin açılış konuşmalarında, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Yalçın Eraslan trafikte insan unsurunun önemine değinirken, insan yetiştirme konusunda öğretmenlere düşen görevleri ve eğitici eğitiminin önemini vurguladı. Goodyear Lastikleri adına konuşan Kurumsal İletişim Müdürü Lerzan Moral ise Goodyear açısından projenin önemini açıklarken, Goodyear’ın gençlerin trafik kazaları gibi tamamen önlenebilir bir nedenden dolayı yaşamını yitirmesini engellemek adına bu projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Proje ortaklarından TÜVTÜRK’ün İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan ise Trafikte Sorumluluk Hareketi’nin diğer uygulamalarını ve Trafikte Gençlik Hareketi’nin proje içindeki değerini aktardı.
 
İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Bursa ve Konya olmak üzere 10 farklı ilden yaklaşık 50 öğretmenin katıldığı eğitici eğitiminin ardından, öğretmenler okullarındaki velilere ve servis şoförlerine ulaşacak ve öğrencilere yönelik eğitimleri uygulayacaklar. Bu şekilde yıl içinde toplam yaklaşık 10.000 öğrenciye, 20.000 veliye, 300 servis şoförüne daha ulaşılması hedeflenmektedir. 
 
antalya_egitimci_egitimi_foto.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim