• BIST 9548.09
  • Altın 2488.656
  • Dolar 32.5033
  • Euro 34.4966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Goodyear’dan yüksek ömürlü iki lastik

Goodyear’dan yüksek ömürlü iki lastik
Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Goodyear, otobüslere özel olarak ürettiği iki yeni ürünü olan Maraton Coach’u ve UltraGrip Coach’u basın toplantısıyla tanıttı.

Goodyear’ın Avrupalı otobüslere özel olarak üretip geliştirdiği son teknoloji ürünü Maraton Coach, basın toplantısıyla tanıtıldı. Rahmi Koç Müzesi’nde tanıtımı gerçekleştirilen donanımlı teknolojiye sahip lastik, yüksek kilometre performansı, artırılmış sürüş konforu ve güvenliğiyle otobüsçülerin beğenisine sunuldu. Lastiğin tanıtım toplantısında konuşan Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Direktörü Mahmut Sarıoğlu ve Goodyear Ticari Lastikler Pazarlama Müdürü Faruk Uslu Maraton Coach’ın özelliklerini anlattılar.

İLK ASİMETRİK LASTİK
 
Toplantıda konuşan Mahmut Sarıoğlu, Maratın Coach’ın Kasım 2012’de uygulanmaya başlanan AB lastik etiketleme değerleri açısından segmentinin en iyisi olduğunu belirterek, “Bu yeni lastiğimiz kullanım ömrü boyunca ve tüm akslarda kullanılmak üzere tasarlandı. Yüksek konforlu sürüş keyfini üstün bir kilometre performansı ile birlikte sunuyor. Ayrıca segmentinde üretilmiş ‘ilk asimetrik lastik’ olarak tüketicilerle buluşuyor” diye konuştu.
 
Sarıoğlu, Avrupa’da uzun yol taşımacılığının yüzde 60’ının, Türkiye’de ise yüzde 90’ının otobüslerle yapıldığını belirterek Maraton Coach’ın özel kampanyalarla bu segmentte hızlı bir şekilde büyüyeceğine inandığını belirtti.
 
MALİYETİ DÜŞÜRÜYOR
 
Sarıoğlu’ndan sonra konuşan Faruk Uslu da Maraton Coach’ın daha iyi tutunma ve frenleme özelliklerinin yanısıra defalarca kapanabilme özelliklerine sahip olduğunu ifade ederek, “Otobüs firmaları için lastik maliyetleri çok önemli bir kalem. Lastiğimizi kullanan otobüs kaptanlarımızdan aldığımız bilgiye göre gürültü diğer lastiklere oranla çok az ve yolculara konforlu bir seyahat imkanı sağlıyor” dedi.
 
Uslu ayrıca, dengesiz aşınmış lastiklerin günümüzdeki otobüsler için ciddi bir sorun teşkil ettiğini ve lastik ömrünü azalttığını, Goodyear’ın Maraton Coach için özel olarak geliştirdiği asimetrik tasarımın bu soruna da çözüm getirdiğini ifade etti.
 
Toplantıda Maraton Coach’u kullanan çeşitli otobüs firmalarının sahipleri ve kaptan şoförlerinin de lastikle ilgili görüşleri videolarla gösterildi.
 
KIŞA ÖZEL ÜRETİLEN LASTİK
 
Basın toplantısında Goodyear’ın otobüsler için özel olarak geliştirdiği kış lastiği UltraGrip Coach’ın da tanıtımı gerçekleştirildi. Karlı ve buzlu yol şartlarında üstün tutuş özelliği sağlayan, özel bir çeker aks lastiği olarak geliştirilen UltraGrip Coach, özellikle ani kar yağışlarının ciddi gecikmelere sebep olduğu yerlerde çalışan otobüsler için üretildi.
 
UltraGrip Coach yalnızca üstün yol tutuş sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda düşük gürültü seviyesi ile daha yüksek konfor ve sessiz bir yolculuk yapma imkanı sunuyor.
 
goodyear2.20130325142628.jpg
 
goodyear3.jpg
 
goodyear4.jpg
 
goodyear5.jpg
 
goodyear6.jpg
 
goodyear7.jpg
 
goodyear8.jpg
 
goodyear9.jpg
 
Haber ve Fotoğraflar: Ulaş KIROĞLU
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim