• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Goodyear'ın global işbirliği sonlandı

Goodyear'ın global işbirliği sonlandı
Goodyear, Dunlop markalı lastikleri Türkiye ve Avrupa dışına satamayacak.


The Goodyear Tire & Rubber'ın global işbirliklerinde yaşadığı değişimin ardından Türkiye iştiraki Goodyear Lastikleri dördüncü çeyrekte Dunlop markalı lastikleri Türkiye ve Avrupa ülkeleri haricindeki ihracat pazarlarında satma hakkına sahip olmayacak.

KAP'ta yer alan açıklamaya göre, Goodyear Lastikleri'nin İzmit ve Adapazarı fabrikaları Avrupa pazarı için önümüzdeki 10 yıl boyunca Dunlop lastiklerini üretmeye devam edebilecek.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Dunlop markalı lastik satışları, Goodyear Lastikleri'nin 2014 yılı finansal tablolarına göre, satış hacminin, net satışlarının ve net kârının, sırasıyla, yüzde 5.2, yüzde 4.3 ve yüzde 6.5'ini oluşturuyor.

Ana ortağın yapısındaki değişiklikle ilgili açıklamaya göre, The Goodyear Tire & Rubber Company, Sumitomo Rubber Industries(SRI) ile mevcut ve aralarında  Avrupa'da kurulu bir şirketin de yer aldığı dört ortak girişimden oluşan global işbirliğini sona erdirdi.

Buna göre, Goodyear Dunlop Tires Europe B.V., mevcut ortak girişimin piyasaya hizmet sunduğu Avrupa ülkelerinde tüketici, ticari, motosiklet ve yarış arabaları lastikleri pazarlarındaki Dunlop marka lastikleri satma hakkını tamamen elinde tutmaya devam edecek. SRI ise, global işbirliği kapsamında Türkiye'nin de dahil olduğu ve önceden münhasır haklara sahip olmadığı bazı ülkelerde, Dunlop markası ile ilgili münhasır haklara sahip olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim