• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Google o testleri erteledi

Google o testleri erteledi
Google, 2016'da piyasaya çıkması planlanan modüler akıllı telefonunun test sürecini uzattı ve yerini değiştirdi. Testler ABD'de yapılacak.

Teknoloji devi Google'ın Spiral 2 isimli modüler akıllı telefonunun test tarihinin ertelendiği bildirildi.Geçtiğimiz günlerde Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page'in kurduğu Alphabet çatısı altına giren Google, 2 yıldır 'Project Ara' isimli bir çalışma yürütüyordu. Söz konusu telefon bu projeye kapsamında oluşturuldu. 

KENDİ TELEFONUNU KENDİN TASARLA

Kullanıcısının ihtiyaçlarına uygun olarak ana bir çerçeveye takılıp çıkarabilecek parçalardan oluşan Android işletim sistemini kullanacak telefonun 2015 içinde Porto Riko’da test edileceği açıklanmıştı. Daha önce 2016'da piyasaya sürülmesi planlanan telefonun test süresini uzatan Google, test yapılacak ülkeyi de değiştirdi.Test için Porto Riko'nun seçilmesinin, ülkenin dünya geneline oranla oldukça yaygın internet kullanması olduğu söylenmişti. Şirketten test yerinin neden değiştirildiğine dair bir açıklama gelmedi. (Porto Riko’da her 10 akıllı telefon kullanıcısından 8’i internete akıllı cihazlarından bağlanıyor.) Test süreci ABD'de yürütülecek olan telefonun 2017 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.Google'ın Spiral 2 isimli modüler cihazı için özel bir uygulama mağazasını hayat geçirmesinin beklendiği belirtildi. Bunun yanından cihazın birden fazla bataryaya sahip olacağı, böylece şarj sorununu önemli ölçüde çözebileceği de altı çizilen detaylar arasında yer alıyor.​

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim