• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Google'ın en çılgın projeleri

Google'ın en çılgın projeleri
Google'ın 2012'de Motorola satın almasıyla birlikte kontrolüne aldığı ATAP (Gelişmiş Teknoloji ve Ürünler grubu), Google I/O etkinliğinde yepyeni projelerini sergiledi.

Project Soli: Apple Watch'un dijital tacına benzeyen Soli, parmaklarınızın hareketlerini en ince detaylarıyla algılayabiliyor. Bu şekilde kaydırma çubuklarını, düğmeleri saatin ekranına dokunmadan kontrol edebiliyorsunuz.

Project Jacquard: Jacquard sayesinde giysilere dokunmatik bir yüzey eklemek mümkün hale geliyor. Google ile birlikte çalışan Levi's, etkileşimli giyim eşyaları üretmek üzere çalışmaktalar.
Project Vault: Google, güvenliğe adanmış bir bilgisayarı bir microSD kartın içerisine sığdırmayı başardı. Telefonlara, tabletlere, masaüstü PC'lere ve IoT cihazlarına bağlanabilen kart, veri şifreleme ve uçtan-uca iletişim işlevleri sunuyor. Projeyi en değerli verilerinizi saklamakta kullanacağınız bir kasa gibi düşünebilirsiniz.

Çok modlu biyometrikler: ATAP, kullanıcının sesinin, yazma şeklinin, yüz özelliklerinin ve konumunun detaylarını algılayan bir sistemle parolaları ortadan kaldırmayı planlıyor. Tüm bunlardan elde edilen veriler bir "güven puanına" dönüştürülüyor. Örneğin bir banka uygulaması, çok yüksek puan gerektireceğinden, kullanıcı girişine ihtiyaç duyabiliyor.

Project Ara: Google, modüler telefon projesinden pek bahsetmese de, kamera modülü takıldığında onu algılayan bir prototipi gösterdi. Böylece cihazın kamerası ilk kez çalışır halde görüntülenmiş oldu.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim