• BIST 9543.19
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Gore, Türkiye’ye ve Turkcell’e övgüler yağdırdı

Gore, Türkiye’ye ve Turkcell’e övgüler yağdırdı
“Turkcell Liderler Konferansı”nın bu seneki konuğu ABD eski Başkan Yardımcısı, Apple Yönetim Kurulu Üyesi ve Google Üst Düzey Danışmanı, Nobel Ödüllü Al Gore oldu.

Al Gore, konuşmasında Türkiye’nin dünyada yükselen teknoloji dalgasını tam zamanında yakaladığını vurgulayarak Turkcell sayesinde Türkiye’nin geleceğe yön veren ülkelerden biri olacağını ifade etti. 

 
Al Gore, Türkiye’nin ekonomik başarısına dikkat çekerek “Keşke küresel ekonomi de Türkiye ekonomisi kadar iyiye gitseydi. Şu an asıl AB Türkiye’ye katılmak istemeli” diye konuştu. 
 
Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, “Liderler Konferansı” etkinliğiyle,  dünyaca ünlü fikir adamlarını, önde gelen işadamı ve sanayicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bugün Çırağan Sarayı’nda dördüncüsü gerçekleştirilen Turkcell Liderler Konferansı’nın konuğu, ABD eski Başkan Yardımcısı, Apple Yönetim Kurulu Üyesi ve Google Üst Düzey Danışmanı Al Gore oldu. 
 
Nobel Barış Ödülü ve Oscar sahibi Al Gore, konuşmasında iletişim teknolojilerinin dünyayı dönüştürmeyi sağladığını hatırlatarak matbaanın icadı ile bilginin dağıtımı sürecinde bir devrim yaşandığını ancak aslen medeniyetin beşiği olan Anadolu coğrafyasının bu süreci ıskaladığını belirtti. Gore, Turkcell’in gerçekleştirdiği yatırımlar, altyapısı ve yenilikçi vizyonu sayesinde Türkiye’nin bu kez iletişim teknolojilerindeki başarısı ile geleceğe yön veren ülkeler arasında yer alacağını ifade etti. 
 
“Asıl AB Türkiye’ye katılmak istemeli”. 
 
Al Gore, Türkiye ekonomisinin uluslararası başarısına dikkat çekerek “Keşke küresel ekonomi de Türkiye ekonomisi kadar iyiye gitseydi” diye konuştu. Uzman siyasetçi, AB-Türkiye ilişkilerine göndermede bulunarak son durumda AB’nin Türkiye’ye katılmak için başvurmak isteyebileceğini esprili bir dille ifade etti. 
 
Google ve Apple’daki görevlerinden ötürü Turkcell’i yakından takip ettiğini belirten Al Gore, 12 yıldır NYSE’ye kote tek Türk şirketi olan Turkcell’in ‘müthiş’ işler başardığını, istihdam, iş geliştirme, teknolojik yatırımlar ve altyapısıyla ekonominin itici gücü konumunda olduğunu dile getirdi. 
 
“Elimde sihirli değnek olsaydı...” 
 
Al Gore toplantıyı dinleyen iş dünyası temsilcilerine bazı önerilerde de bulundu. ABD eski başkanlarından Herry S. Truman’ın “Zamanımın yüzde 95’ini insanları kendi çıkarları için zaten yapmaları gereken şeyleri yapmaya ikna etmeye harcıyorum” cümlesini hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti:
 
“Eğer hızlı gitmek istiyorsanız yalnız gidin. Eğer uzağa gitmek istiyorsanız yanınıza başkalarını da alın denir.  Bugün, hem hızlı hem de uzağa gitmemiz gerekiyor bu yüzden iş birliği çok önemli. Elimde bir sihirli değnek olsaydı yapacağım tek şey geleceğe yön verebilmek için daha cesur ve gözü kara olabilmenizi sağlamak olurdu.” 
 
Son olarak Ar-Ge’nin önemine değinen Al Gore, şirketlerin kriz dönemlerinde bile pazar paylarını koruyabilmeleri için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermeleri ve ellerinde bir fırsat olarak mevcut olan mükemmel teknolojik altyapıyı doğru kullanmaları gerektiğini söyledi. 
 
Turkcell’in “Liderler Platformu” hayata geçiyor
 
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in ev sahipliğinde gerçekleşen Liderler Konferansı’nda, “Liderler Platformu”nun lansmanı da yapıldı. Turkcell’in, iş dünyasının tepe yöneticilerini “öğrenen&öğreten liderler” vizyonuyla buluşturarak sürekli gelişim yolculuklarına değer katmak amacıyla oluşturduğu platformu tanıtan Ciliv, yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin gelişmesi ve şirketlerimizin büyümesi, iş dünyası liderleri vizyon ve hedefleriyle paralel. Hepimizin yeniliğe açık ve öğrenmeye hevesli olması gerekiyor. Böyle bir ortamda iki anahtar kavram var: İş birliği ve iletişim. İş dünyası liderlerinin daha fazla işbirliği yapması ve daha fazla iletişim içinde olması için kurduğumuz “Liderler Platformu”nu da bu etkinlikle başlatıyoruz. “Liderler Platformu” birbirimizden öğrenmek için geliştirdiğimiz, iş birliğini bir adım öteye götürdüğümüz yeni bir aşama… Turkcell bugüne kadar dünyanın en önemli fikir liderlerini, sizlerle buluşturdu. Bu kez, daha 70’li yıllarda internetin geleceğin bilgi otobanı olduğunu vurgulayan Sayın Al Gore ile fikir jimnastiği yapma fırsatı bulduk. Liderler Platformu etkinliklerinde hep birlikte hem iş dünyasında hem de genel olarak birçok soruna farklı, yaratıcı çözümler üreteceğiz” dedi. 
 
“Liderler Konferansı” daha önce de dünya devlerini ağırlamıştı 
 
“Turkcell Liderler Konferansı” daha önce de çok önemli fikir önderlerini ağırlamıştı. Virgin Group’un sahibi, girişimci lider Richard Branson, General Electric eski başkanı Jack Welch ve son olarak Harvard Business School profesörlerinden Michael E. Porter, “Liderler Konferansı” için İstanbul’a gelmiş, görüş ve deneyimlerini dinleyicilerle paylaşmıştı.  
 
Yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek
 
“Turkcell Liderler Platformu” kapsamında yıl boyunca etkinlikler düzenlenecek.  Sektörel ve yerel toplantılarda liderler bir araya gelerek tecrübe ve gündemlerini paylaşacak. Ayrıca liderlerin birlikte çalışma motivasyonunu artırmak için müzik, sanat, spor gibi özel ilgi alanlarına yönelik aktiviteler gerçekleşecek. 
 
1.20120922151139.jpg
 
2.20120922151149.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim