• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Görme engelli yolcu THY'ye dava açtı

Görme engelli yolcu THY'ye dava açtı
Malatya’dan İstanbul’a gelmek isterken yanında refakatçisi olmadığı için uçaktan indirildiğini iddia eden görme engelli Kenan Önalan, THY hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Görme engelli yolcu THY'ye dava açtı

Görme engelli Kenan Önalan, 7 Ağustos 2010 tarihinde Malatya-İstanbul seferini yapan uçağın kaptanı ve yetkili uçuş ekibinin “ayrımcılık suçundan” cezalandırılmalarını istedi.

7 Ağustos’ta Malatya’dan İstanbul’a gelmek isterken yanında refakatçisi olmadığı için bindiği uçaktan 3-4 kişi tarafından zorla indirildiğini iddia eden Başbakanlık Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri görme engelli Kenan Önalan, THY yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Önalan, 7 ağustos 2010 Cumartesi sabahı Malatya’dan İstanbul’a gelmek için havaalanına gittiğini belirterek, “Havaalanında check in işlemlerini yaptırdım. Oradaki personeller uçaktaki kabin yetkililerine görme engelli biri olduğunu bildirdiler. Ama benim refakatçi yolcu kabul etmediğimi bu nedenle ne yapmaları gerektiğini soruyorlardı. Uçağa bindim ancak koltuğa oturmadan pilot, bu şekilde kabul edemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine sağımdan ve solumdan olmak üzere 3-4 kişi beni aşağı uçaktan zorla indirdiler. Uçaktaki o halimi düşünemezsiniz. Aşağılanmış bir şekilde insanların içinde 3-4 kişi tarafından aşağı indirildim. Bu çok kötü bir duygu” şeklinde konuştu.

Önalan basın açıklamasının ardından savcılığa avukatı aracılıyla suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Kenan Önalan’ın çocukken görme duyusunu kaybettiği, Boğaziçi Sosyoloji bölümünden mezun olduğu, senelerce Amerika’da yaşadığı ve öğrenim gördüğü, yurt içinde ve yurt dışında profesyonel olarak dalgıçlık yaptığı halen de Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Muşavirliğinde görevli olduğu belirtildi.

Dilekçede, Önalan’ın 7 Ağustos 2010 tarihinde THY’nin 2631 sefer sayılı uçağı ile Malatya’dan İstanbul’a uçmak istediği ancak havaalanındayken BLND (hareket kapsamı kısıtlı yolcular) olmasından ötürü refakatsiz uçamayacağı bilgisinin verildiği belirtildi. Önalan’la aynı uçakta seyahat eden bir sivil yolcunun refakatçi olarak tayin edildiğinin belirtildiği dilekçede, Check İn işlemi yapıldıktan sonra Önalan’ın uçağa bindiği, uçak içerisinde sivil refakatçi kabul etmediğini belirttiği, bu durumun kendisini incittiğini söylediğini, şirketin illa bir refakatçi tayin etmek istiyorsa görevli kabin memurunun refakatçi olarak tayin edilmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Dilekçede bu durumun sorumlu kaptan tarafından kabul görmemesi üzerine Önalan’ın herkesin gözü önünde sanki bir suçluymuş gibi kollarından tutularak sürüklenerek dışarı çıkarıldığı belirtildi.

Dilekçede, THY yetkilileri ve 7/8/2010 tarihli TK2631 sefer sayılı uçuşun sorumlu kaptanı ve yetkili uçuş ekibinin “ayrımcılık suçunu” işledikleri belirtilerek TCK’nın 122. maddesi gereğince cezalandırılmaları talep ediliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim