• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Gözde Girişim'den Turkcell açıklaması

Gözde Girişim'den Turkcell açıklaması
Gözde Girişim telekom sektöründe yapılandırılmış şartlı finansman sağlama görüşmeleri yaptığını açıkladı.

Yıldız Holding iştiraki Gözde Girişim'in CEO'su Cem Karakaş, telekom sektöründe yapılandırılmış şartlı finansman görüşmeleri yapmakta olduklarını ancak sektöre ortak olmak suretiyle yatırım planının şu anda bulunmadığını söyledi.
             
Karakaş yaptığı açıklamada, "Şirketimiz yatırım politikası paralelinde finansal veya operasyonel yapılandırma ihtiyacı olan fırsatları devamlı araştırmaktadır. Gözde Girişim telekom sektöründe yapılandırılmış şartlı finansman sağlama görüşmeleri yapmaktadır ancak telekom sektörüne ortak olmak suretiyle yatırım yapma planı şu anda bulunmamaktadır" dedi.
              
10 Haziran'da yayınlanan bir haberde, Çukurova Holding'in Turkcell'de  hissedar kalabilmek için yapması gereken ödemenin finansmanı için yerli bir grupla görüşmeler yürüttüğü kaydedildi.
              
Haberde, Turkcell'in kontrolünün Türkiye'den bir şirkette kalması için hissedarlar arasındaki sorunun çözümüne hükümetin ağırlığını koyduğu ve Çukurova Grubu'nun Turkcell'in diğer hissedarı Altimo'ya ay sonuna kadar ödemesi gereken 1.6 milyar doların finansmanının, üzerindeki rehin çözülen Turkcell hisselerinin teminat gösterilmesi sonucu lokal bir kreditör tarafından sağlanacağı belirtilmişti.
              
Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, finansmanın Gözde Girişim tarafından sağlanacağına işaret etmişti.

Gözde Girişim'in, perakende alanında Şok Marketler ve Ziylan Mağazacılık, madencilik alanında Kümaş, katılım bankacılığı alanında Türkiye Finans ve hızlı tüketim alanında Azmüsebat Çelik şirketlerinde hisseleri bulunuyor.
              
Turkcell hisseleri açıklama sonrası 13.70 liraya kadar yükselirken, saat 1100'de yüzde 0.37 artışla 13.55 lirada seyrediyordu.
              
Oyak Yatırım Analisti Alper Özdemir, "Bu açıklama son dönemde (grubun) Çukurova'ya finansman sağlayacağı yönündeki haberi desteklemiş oldu. Hissedar uzlaşmazlığının sona ermesi açısından Çukurova Holding'in son tarihe kadar finansmanı bulup hisselerini geri alması senaryosuna Turkcell açısından olumlu bakmak gerekli diye düşünüyorum" dedi.
              
Açılış sonrası artıda seyreden ve en yüksek 3.42 lira seviyesini gören Gözde Girişim hisseleri de açıklama sonrası satışlarla karşılaşarak saat 1100'de yüzde 2.75 düşüşle 3.18
liradan işlem görüyor.
              
BGC Partners Analisti Erdem Hafızoğlu, "Çukurova Holding'in finansman konusunu bir şekilde 24 Haziran'a kadar çözeceğini ve sahiplik sorununun netleşeceğini düşünüyorum. Hissedarlık yapısı netleştikten sonra genel kurulun yapılmaması kabul edilir bir şey olmayacaktır. Grup, Altimo'ya parayı ödedikten sonra temettü konusu çözülebilir" dedi.
              
Turkcell'de dolaylı olarak yüzde 13.22 payı bulunan Altimo, Çukurova Grubu ile dolaylı yüzde 13.8'lik payın sahipliği konusunda 2005 yılına dayanan bir anlaşma nedeniyle uzun yıllar boyunca davalık olurken, bu uzlaşmazlık şirketin son yıllardaki genel kurullarının yapılmasını ve temettü dağıtımlarının gerçekleşmesini engelledi.
          
Turkcell'de TeliaSonera'nın direkt ve dolaylı olarak yüzde 37.3, Altimo'nun ise yüzde 13.22 hissesi bulunuyor. Çukurova Grubu, Altimo'nun rehninde bulunan yüzde 13.8 hisseyi alması durumunda Turkcell'i dolaylı olarak kontrol edebilir hale geliyor. Çukurova'nın bu hisseyi alamaması halinde ise Turkcell İletişim'in kontrolü Altimo ve Teliasonera'ya geçiyor.

http://www.ulastirma.com.tr

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim