• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Green Office sivil toplum kuruluşu oldu

Green Office sivil toplum kuruluşu oldu
UTİKAD, WWF-Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), “Green Office Programı” kapsamında, Türkiye’nin ilk “Green Office (Yeşil Ofis)” diploması alan sivil toplum kuruluşu ünvanına sahip oldu.

 

Bu program kapsamında ilk yıl hedefi olarak k endisine kağıt tüketimi, atık yönetimi ve ortak satın alma süreçlerini belirleyen UTİKAD, bu çerçevede gerçekleştirdiği iyileştirme çalışmalarıyla WWF-Türkiye’nin yürüttüğü ‘Green Office (Yeşil Ofis) Programı’nın başarılı uygulamaları arasına girmeye hak kazandı.
 
 “Küçük Değişikliklerle Büyük Sonuçlar” sloganıyla yola çıkan ve bir yıl içinde hedeflerinin üzerinde bir başarı gerçekleştiren UTİKAD, programa yapılan 26 başvurudan 4.sırada diploma almaya hak kazandı.
UTIKAD üyelerinin katılımı ile düzenlenen törende, WWF Mütevelli Heyeti Üyesi ve Hukuk İşleri Müdürü Engin Şenol, UTIKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin’e Green Office (Yeşil Ofis) diplomasını sundu.
 
WWF-Türkiye adına konuşan Şenol, çevre bilinci ve duyarlılığının artırılması ve yaygınlaştırılması konusunda sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü hatırlatarak, UTİKAD’ın çalışmaları ve katkılarıyla diğer STK’lara öncülük ettiğini söyledi.
 
Green Office (Yeşil Ofis) Programı'nı bir sosyal sorumluluk projesi olarak uygulayan UTİKAD yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür eden Engin Şenol, “Aynı zamanda belirlenen hedeflere ulaşma açısından UTİKAD programa başvuran 26 kurum içinde 4’ncü sırada diploma almaya hak kazanan kuruluş oldu. UTİKAD’ı bu nedenle bir kez daha kutluyorum.”dedi.
 
Green Office (Yeşil Ofis) diplomasını Engin Şenol’dan, Genel Müdürü Cavit Uğur ile birlikte alan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin,“WWF-Türkiye gibi dünyanın en büyük doğa koruma kuruluşlarından biri tarafından bu diplomaya değer görülen ilk sivil toplum kuruluşu olarak fark yarattığımıza inanıyoruz. WWF-Türkiye Green Office (Yeşil Ofis) Programı ile hem doğaya hem de yaşadığımız topluma karşı sorumluluklarımızı bir kez daha vurguladık. Yalnızca ulaşılan hedeflere karşılık alınan diploma değil, derneğimiz ve üyelerimiz nezdinde değişen ve gelişen bir bilinç oluşturabilmek esas kazancımız olacaktır. Üyelerimize yönelik faaliyet ve hizmetlerimizin yanında, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olma sıfatıyla, eğitim başta olmak üzere pek çok konuda toplum ve sektör adına sorumluluk almayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Turgut Erkeskin, Green Office (Yeşil Ofis) Programı çerçevesinde dernek binasında öngörülen hedeflerin üzerinde bir başarı sağlandığını dile getirerek şu bilgileri verdi: “Green Office (Yeşil Ofis) Programı’na başlarken, kağıt tüketimi alanında, 1 sene sonraki sarfiyatımızı yüzde 50 oranında düşürmeyi hedefledik. 2011 yılı sonunda kağıt tüketimimizi yüzde 74 oranında, toner tüketimimizi ise yüzde 55 oranında azalttık. 2012 yılı sonunda ise kağıt tüketimimizi yüzde 6 daha, toner tüketimimizi de  yüzde 56 daha düşürerek hedefimizin üzerinde bir tasarruf gerçekleştirdik. Bir yılın sonunda geri dönüştürülebilir atıkların geri dönüşüme kazandırılma oranımızı da yüzde 100'e çıkardık. Ortak satın alma süreçlerinin çevreye duyarlı bir yapıya kavuşturulmasını sağladık. Aynı zamanda son 2 yıl daha yaşanabilir bir dünya için WWF Dünya Saati kampanyasına katılarak, üyelerimizi ve sektörümüzü kampanyaya destek vermeleri konusunda harekete geçirdik.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim