• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Greenpeace gemisinin yeni rotası Bursa

Greenpeace gemisinin yeni rotası Bursa
Greenpeace'nin 'Rainbow Warrior' adlı gemisi iki günlüğüne Mudanya Limanı'na gelecek. 14 Eylül Pazar günü Mudanya'ya demirleyecek olan gemi, 2 gün Bursa'da kalacak.

Bursa'da  kurulmak istenen termik santrallere karşı eylem gerçekleştirmek için Greenpeace'nin 'Rainbow Warrior' adlı gemisi iki günlüğüne Mudanya Limanı'na gelecek.Bursa'daki çeşitli çevreci grupların yanı sıra meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği eylem kapsamında çeşitli aktiviteler yapılacak.

Zonguldak Çatalağzı'ndaki kömür santrali ile ilgili eylem gerçekleştiren Greenpeace'nin 'Gökkuşağı Savaşçısı' anlamına gelen Rainbow Warrior adlı gemisi Bursa'nın Keles İlçesi ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) kurulması için çalışılan termik santrale karşı eylem gerçekleştirecek. 14 Eylül Pazar günü Mudanya'ya demirleyecek olan gemi 2 gün Bursa'da kalacak.

Pazar günü saat 13.00'da Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER), Bursa Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Tabip Odası'nın da bir basın toplantısı düzenleyeceği eylemde, termik santrale karşı halkı bilinçlenderecek çalışmalar yapılacak. Termik santrallerin yaratacağı etkiler ile ilgili raporların da sunulacağı programda çocukların ilgisini çekebilecek etkinlikler sunulacak.

TALEP GREENPEACE'DEN GELMİŞ

Greenpeace üyeleri'nden böyle bir talep geldiğini söyleyen Doğader Başkanı Murat Demir, "Bursalılar'ı da oraya bekliyoruz. Gemi ziyarete açık olacak. Bu durum bizde de heyecan uyandırdıyor. Dünya denizlerinde, okyanuslarda eylem yapan bir geminin Mudanya Limanı'ndan destek vermesi bizim için sevindirici bir gelişme" diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim