• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Greenpeace trol teknelerinin peşine düştü

Greenpeace trol teknelerinin peşine düştü
Greenpeace üyeleri yine Boğaz'da trolle avlanan balıkçıların peşine düştü. Greenpeace botlarını gören iki trol teknesi, farklı yönlere kaçtı.
Greenpeace, trolle avlanan balıkçıların peşine düştü

Greenpeace üyeleri yine Boğaz'da trolle avlanan balıkçıların peşine düştü. Greenpeace botlarını gören iki trol teknesi, farklı yönlere kaçtı.

Greenpeace eylemcileri bu sabaha karşı İstanbul Boğazı'nda yasak olan trol teknelerini izledi. Greenpeace botlarını gören iki trol teknesi, farklı yönlere kaçtı. Konuyla ilgili bilgi veren Greenpeace Akdeniz Denizler Kampanyası Sorumlusu Banu Dökmecibaşı, "Son dönemde yapılan denetimlerin etkisini göstermeye başladığını görüyoruz. Ancak rastladığımız iki tekne, aldığımız onlarca ihbar, yasa dışı trol avcılığının İstanbul Boğazı gibi son derece göz önünde bir yerde bile rahatlıkla yapıldığını kanıtlıyor. Bu da balıkçılık yönetimindeki denetimsizliğin ve başarısızlığın çok açık bir örneğidir. Bu işin koordinasyonunu sorumlu olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yapmalıdır. Bakan Mehdi Eker, Marmara Denizi'nde ve diğer bölgelerde devam eden yasa dışı avlanmanın önüne geçilmesini sağlamakla yükümlüdür'' dedi.

Dökmecibaşı, başta Marmara'daki trol tekneleri olmak üzere yasa dışı avlanmayı durdurmanın ilk adımının, sıkı denetim mekanizmaları oluşturmak, yasal cezai yaptırımların arttırılması ve ağırlaştırılması olduğunu vurguladı. "Bugün yasa dışı trol teknelerinin yalnızca malzemelerine el konulmakta ve tekrar avlanmalarını engelleyici bir düzenleme bulunmamaktadır" diyen Dökmecibaşı, Bakan Eker'den yasal yaptırım ve uygulamaların acilen arttırılması ve sorumlu bakanlık olarak yasadışı ve aşırı avlanmanın engellenmesini talep ettiklerini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim