• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Greenpeace'in 22 yıllık gemisi artık hastane

Greenpeace'in 22 yıllık gemisi artık hastane
Greenpeace’in bayrak gemisi Rainbow Warrior II, hastane gemisi olarak kullanılmak üzere Bangladeş merkezli sivil toplum kuruluşu Friendship’e devredildi.

Greenpeace'in 22 yıllık gemisi artık bir hastane

Greenpeace’in bayrak gemisi Rainbow Warrior II, hastane gemisi olarak kullanılmak üzere Bangladeş merkezli sivil toplum kuruluşu Friendship’e devredildi.

Greenpeace’in simgelerinden biri olan, bayrak gemisi Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı) bugün Singapur’da düzenlenen bir törenle, Bangladeş merkezli sivil toplum kuruluşu Friendship’e devredildi. Rainbow Warrior artık bir hastane gemisi olarak hizmet verecek.

22 yıl boyunca çevreyi korumak adına Türkiye de dahil (1) tüm dünyayı dolaşan Rainbow Warrior gemisinin yeni adı, Bengal dilinde gökkuşağı anlamına gelen Rongdhonu. Gemi bundan böyle sağlık hizmetlerine erişimi hiç olmayan ya da çok az olan Bangladeş sahil şeridi ve Bengal Körfezi’nde sağlık hizmetleri sunacak.

Greenpeace’in Rainbow Warrior’suz geçirdiği günler ise çok uzun sürmeyecek. Rainbow Warrior ismini taşıyacak üçüncü geminin yapımı tamamlanmak üzere. Yeni gemi, Greenpeace’in 40. yılını kutladığı 2011 Ekim ayı içerisinde kuruluşun diğer gemilerine katılacak.

22 yıl boyunca çevre suçları ile mücadele etti

İlk Rainbow Warrior gemisi, 1985 yılında Fransız hükümeti ajanları tarafından bombalanıp batırılmış, bugün Friendship organizasyonuna devredilen gemi ise, onun yerine Greenpeace için ilk kez 1989 yılında denizlere açılmıştı. 20 yılı aşkın süre boyunca gemi, dünya okyanuslarındaki yasadışı kereste ticaretini durdurdu, nükleer silah denemelerine, aşırı avlanmaya, balina avcılığına, savaşlara, küresel ısınmaya ve diğer çevre suçlarına karşı çıktı. Rainbow Warrior II’nin son görevi ise Fukuşima açıklarından radyasyon örneği toplamaktı.

Friendship organizasyonu, tıbbi yardım ve acil durum müdahaleleri konusunda uzmanlaşmış ve on yıldır faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu. Organizasyonun üçüncü hastane gemisi olacak olan Rongdhonu, çevre mücadelesinden sonra, şimdi de sağlık ve insanlık onuru için görev yapmaya devam edecek.

Greenpeace Uluslararası Genel Direktörü Kumi Naidoo, “Rainbow Warrior’ın yeni görevi, adını aldığı Cree kabilesi kehaneti ile de örtüşüyor. O kehanette, ‘Yerküre’nin hastalanacağı bir zaman gelecek ve o zaman geldiğinde dünyanın dört tarafında lafa değil, işe bakan insanlar toplanıp bir kabile oluşturacaklar. Yerküre’yi iyileştirmek için çalışacaklar. Onlara ‘Gökkuşağı Savaşçıları adı verilecek‘ deniyordu. Rainbow Warrior, şimdi Rongdhonu adıyla bu onurlu görevine devam edecek ve sağlık hizmetlerine erişimi olmayan insanlara sağlık ve acil durum yardımı sağlayacak” dedi.

Rongdhonu, açılıştan sonra Singapur’dan Bangladeş’e doğru yol alacak. Eylül 2011‘de ise Chittagong Limanı’na ulaşması bekleniyor.

1. Rainbow Warrior’ın Türkiye Turları:

1999 Eylül- Akdeniz Turu (İzmit, İstanbul)

2001 Aralık-2002 Ocak – Toksik ve İklim Kampanyası (İstanbul, İzmir)

2006 Denizler Kampanyası (İstanbul, Kaş, Mersin)

2008 İklim Kampanyası (Yumurtalık, İstanbul)

2009 Denizler Kampanyası (İstanbul, İzmir)

2010 Enerji Kampanyası - Nükleersiz Türkiye Turu (Sinop, İstanbul, İzmir, Antalya)

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim