• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

GSD Denizcilik iki gemi daha satın aldı

GSD Denizcilik iki gemi daha satın aldı
Turgut Yılmaz’ ait Tekstilbank’ın genel müdürlük binası Pak Holding’e satıldı. Bankayı da Çinliler’in aldığı iddia edildi. Yılmaz portföyüne 2 gemi daha kattı.

 

Turgut Yılmaz’ ait Tekstilbank’ın genel müdürlük binası Pak Holding’e satıldı. Bankayı da Çinliler’in aldığı iddia edildi. Yılmaz portföyüne 2 gemi daha kattı.
 
Eski Başbakanlartdan Mesut Yılmaz’ın kardeşi GSD Holding Başkanı    Turgut Yılmaz bu aralar odukça faal durumda  Turgut Yılmaz’ın sahini olduğu GSD Holding’in çatısı altındaki Tekstilbank’ın İstanbul Şişlide bulunan genel müdürlük binasını 62.7 milyon dolara Pak Holding’e sattı.
 
Tekstilbank’tan Kap’a yapılan açıklamada,bankanın aktifinde yer alan, tapuda İstanbul İli,Şişli Bölgesi M. Ayazağa Mahallesi, Şişli Büyükdere mevkiinde kain,2 pafta,11 ada 11 nolu parselde 12 ayrı bağımsız bölüm olarak kayıtlı bulunan 4725 metrekare yüzölçümlü Büyükdere  Caddesi  No:247 kapı numaralı taşınmazın tamamının 62.7  milyon dolar bedelle Pak Holding’e satışının onaylanmasına karar verildiği belirtildi.
 
KÖRFEZ’E KAPTIRMADILAR!
 
Bu arda genel müdürlük biası satılan Tekstilbank’ın kendisininde yabancılara satıldığı konuşuşuyor. Bankayı Çinlilerin aldığı iddia ediliyor. Bilindiği gibi Tutgut Yılmaz Tekstilbank’ı satacaklarını kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu açıklama sonrası bankayla iki Körfez bankasının yanı sıra dünyanın en büyük bankası kabul edilen The Industrial and Commercial Bank Of  China’nın (ICBC) ilgilendiği kulislerde yer almıştı. Genel müdürlük binasının satılması ile birlikte Tekstilbank’ı  da Çinliler’in aldığı iddia edildi. Öte yandan , GSD Holding’in Teskstilbank’’taki payı yüzde %75.5. Yüzde %2.46 oranındaki hisse ise halka açık.
 
GSD DENİZCİLİK GEMİ SAYISINI 4’E YÜKSELTTİ 
 
Denizcilik sektörüne yeni giren Turgut Yılmaz’ın sahibi olduğu GSD Holding kuruluşundan GSD Denizcilik, 2012 Nisan ayında siparişlerini verdiği 2 gemisini teslim aldı. Güney Kore’de Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd. tersanesinde   inşa edilen gemiler Hako Maritime Ltd. ve Cano Maritime Ltd. adlarına tescillendi. Böylece GSD Denizcilik’in filosundaki gemi sayısını 4’e çıkartığı  belirtiliyor. GSD denizcilik, Dodo ve Cano adlı ilk gemilerini geçtiğimiz haziran ayında alınmıştı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim