• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

GSM operatörleri Van için harekete geçti

GSM operatörleri Van için harekete geçti
Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremle ilgili Turkcell bir basın açıklaması yaptı.

GSM operatörleri Van için harekete geçti

Turkcell, Van'da, ön ödemeli müşterilerinin acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için, 1 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekleri 100 dakika ve 100 kısa mesaj (SMS) yüklüyor. Turkcell'den yapılan açıklamada, depremden etkilenen bölgelerde müşterilerin acil durumlarda 112 ve 155 nolu acil durum haberleşme numaralarını aramaları istendi.

Açıklamada, Van'da yaşanan felaket nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet dilendi.

AVEA'DA HAREKETE GEÇTİ

Avea İletişim Hizmetler A.Ş., deprem nedeniyle abonelerinin kesintisiz iletişimlerini sağlamak için farklı şebeke bölümlerine yönelik Acil Müdahale Ekipleri oluşturdu. Avea'dan yapılan açıklamada, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle büyük üzüntü duydukları ifade edilerek, ülke olarak bu depremin en az kayıpla atlatılması dileğinde bulunuldu. Açıklamada, bölgede yaşanan hatlardaki yoğunluğu azaltmak için Trabzon, Erzurum, Adana ve Konya'dan mobil istasyon ve ek ekip yönlendirmesi yapıldığı bildirildi.

Bölgedeki tüm abonelere acil durumlar için 112 ve 155'i aramaları yönünde mesajlar iletildiği belirtilen açıklamada ayrıca, depremden etkilenen bölgedeki abonelerin mağduriyet yaşamamaları için faturalı ve faturasız tüm müşterilerin telefon hatlarına Avea'dan ücretsiz ek dakika ve SMS yüklemesi gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, fatura ödenmemesinden dolayı daha önce kullanıma kapatılmış olan hatların açılması için de gerekli çalışmalar yürütüldüğü, önümüzdeki dönemde bölgede hizmet alan müşterilerin fatura ödemelerine ilişkin herhangi bir kapanma yaşanmaması için gerekli işlemlerin gerçekleştirildiği vurgulandı. Kentte depreme bağlı olarak elektrik kesintisi yaşansa da, elde var olan uzun ömürlü güç kaynağı desteğinden dolayı mobil şebeke çalışmasında herhangi bir aksama olmayacağı ifade edilen açıklamada, ''Avea olarak kesintisiz iletişim için tüm ekiplerimizle görev başındayız'' denildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim