• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

GTI, Kıbrıs'a düzenlediği turları iptal etti

GTI, Kıbrıs'a düzenlediği turları iptal etti
Kayıgroup bünyesinde faaliyet gösteren GTI Travel, aynı çatı altında faaliyet gösterdikleri havayolu şirketi SKY Havayolları'na KKTC'den uçuş izni çıkmayınca Kıbrıs'a Almanya, Polonya ve Hollanda'dan düzenlediği turları iptal ettiğini açıkladı.

GTI Kıbrıs'a kızdı turları iptal etti

Kayıgroup bünyesinde faaliyet gösteren GTI Travel, aynı çatı altında faaliyet gösterdikleri havayolu şirketi SKY Havayollarına KKTC'den uçuş izni çıkmayınca Kıbrıs'a Almanya, Polonya ve Hollanda'dan düzenlediği turları iptal ettiğini açıkladı.

Bünyesinde SKY Havayolları, GTI Almanya, Polonya, Türkiye ve DTI Hollanda tur operatörlüğü şirketlerini barındıran Kayıgroup'un Yönetim Kurulu Üyesi ve GTI Tur Operatörlüğü Başkanı Hakan Katlandur tarafından yapılan resmi açıklamada kararın KKTC'nin SKY Havayollarına izin verilmemesi üzerine alındğını söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"GTI olarak ana faaliyet gösterdiğimiz Almanya, Polonya ve Hollanda destinasyonları yanı sıra yavru vatan KKTC'ne de faaliyet göstermekteyiz. Bugün itibariyle Avrupa'dan başta Almanya olmak üzere Polonya ve Hollanda'dan Kıbrıs'a yaptığımız tur operasyonumuzu durdurmaya karar verdik. Bir tur operatörü olarak tüm uçuş ekstra maliyetlerine katlanarak ve her türlü sıkıntıya rağmen KKTC operasyonumuzu sürdürdük. Sebebi ise Türkiye menşeli Avrupa'nın en büyük tur operatörü GTI'nin yavru vatana bir katkısı olmasıdır. Ancak grubun bir diğer şirketi olan SKY Havayolları'na tarifeli iç hat uçuş seferlerine başlayacağı bu günlerde KKTC makamlarınca tarifeli uçuş yolcu taşıma izni verilmemiştir.

Kıbrıs otellerinin ve Kıbrıs turizminin gelecek her bir yolcuya ihtiyacı olduğu bilinen bir gerçektir. SKY Havayolları'nın başta İstanbul, İzmir, Ankara, Adana olmak üzere Kıbrıs'a uçuşları planlanmış olduğu halde maalesef KKTC'nin SKY Havayolları'nın yukarıda saydığımız illerden Kıbrıs'a uçuş izin vermemiş olmasına bir türlü anlam verememekteyiz. Halbuki bugüne kadar GTI olarak operasyonda zarar ettiğimiz halde yavru vatanımız KKTC'ye her türlü desteği verdik.

GTI Travel Tur Operatörlüğü bir Kayıgroup şirketi olduğu için, KKTC'nin yine grubumuz şirketi olan SKY Havayolları na bu izni vermemesinden dolayı protesto etmek için daha önce yukarıda saydığımız ülkelerden GTI olarak KKTC'ye tur operatör faaliyetlerimizi durdurarak turist göndermemeye karar verdik.

Değerli kamuoyuna ve turizm sektörüne duyurulur.

Hakan KATLANDUR
Kayıgroup Yönetim Kurulu Üyesi
GTI Tur Operatörlüğü Başkanı"

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim