• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Güçsav: Özelleşme ulaşımı hızlandıracak

Güçsav: Özelleşme ulaşımı hızlandıracak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (İDO) 861 milyon dolarla özelleştirilmesi, İstanbul-Bursa-İzmir hattında ulaşımı hızlandıracak.

İDO'NUN ÖZELLEŞMESİ İSTANBUL-BURSA-İZMİR ULAŞIMINI HIZLANDIRACAK 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (İDO) 861 milyon dolarla özelleştirilmesi, İstanbul-Bursa-İzmir hattında ulaşımı hızlandıracak.

İhaleyi kazanan Tepe-Akfen-Souter-Sera grubu adına konuşan Akfen Holding Ceo'su Süha Güçsav, ihale bedelinin yüzde 75'ini kredi kullanarak karşılayacaklarını, yerli ve yabancı bankalarla görüştüklerini sölyledi. Güçsav, Beşiktaş-Yalova arasında yeni bir hat, Yenikapı Bandırma hattına lüks ve hızlı otobüslerle İzmir hattında konforlu ulaşım, Ambarlı limanından da roro seferlerinde yenilikler yapacaklarını söyledi.

İhalenin agresif geçtiğini ancak rakamalrı revize ettiklerini belirten Akfen Holding Ceo'su Süha Güçsav, çok hummalı ve yoğun bir çalışmanın ardından ihaleye hazırlandıklarını belirterek, "Beklediğimiz bir rakamdı. Kağıt üzerinde limit oluyor ama ihale psikolojisi farklı. Bu rakamlara gelmesini bekliyorduk. Limitlerimiz içindeydi. Gerektiği değeri bulduğuna inanıyorum" dedi.
İDO'nun kendileri için önemli olduğunu, grubun içinde bulunduğu sektörlerin ulaşım olduğunu hatırlatan Süha Güçsav, "İDO, başka hatlar da çıkaracağımız önemli bir işletme. Genç ve iyi bir altyapısı olan bir şirketi aldık. İleride bunu geliştirebiliriz. Çok emek sarfetmek gerekiyor. Ancak biz bu tür işleri seviyoruz. Öncelikle bu parayı ödeyeceğiz. Yüzde 75'ine kadar kredi kullanabiliyoruz. Yerli ve yabancı bankalarla görüştük. Bazı yeni hatlar ekleyeceğiz. Mevcut şartnameye göre hazırlıklarımız var. Süreç 3-4 ayda sonuçlanır" dedi.

Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, İDO'nun içinde bir takım rıhtımlarda, Ambarlı Roro alanında değişiklikler yapacaklarını kaydederek, "Yeni köprü, tüp geçit ve yeni otoyoldaki gelişmeli de değerlendirdik. Bir takım planlarımız var. Stratejik bakışlarımız var. Ambarlı Limanı'na yeni roro eklenebilir. Beşiktaş Yalova arasında yeni bir hat olabilir. Ortaklarımızdan biri dünyanın önde gelen ulaşım firmalarından. Yenikapı Bandırma hattına konforlu lüks otobüslerle İzmir'e kolay ve hızlı ulaşım sağlayacağız.

Beşiktaş'tan aldığımız yolcuyu İzmir'e çok hızlı şekilde 4-5 saatte ulaştırabiliriz. Alternatiflerin hepsine bakacağız. Otobüs ve deniz otobüsü ile lojistik hat kurulabilir. Beşiktaş Yalova bağlantısı düşünüyoruz. Bu alternatiflerin hepsini süreç tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylayacağız" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim