• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Guido Grimaldi UlaşımOnline'a konuştu

Guido Grimaldi UlaşımOnline'a konuştu
Grimaldi Ticaret Grup Başkanı Guido Grimaldi, İstanbul Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat’a yaptığı özel açıklamada Barselona Limanı’nın yeni terminali Muelle Costa’nın 15 yıllık işletme imtiyazını aldıklarını açıkladı.

GRIMALDI GRUP, MUELLE COSTA TERMİNALİ’NİN İŞLETMESİNİ ALDI

Grimaldi Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Grimaldi Ticaret Grup Başkanı Guido Grimaldi, İstanbul Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat’a yaptığı özel açıklamada Barselona Limanı’nın yeni terminali Muelle Costa’nın 15 yıllık işletme imtiyazını aldıklarını açıkladı.

Barselona Limanı Yönetim Kurulu’nun temmuz ayında aldığı bir karar ile Grimaldi Grup şirketlerine yeni liman terminalinin halka açık yapılan ihalesi sonucunda işletme hakkını verdiğini söyleyen Guido Grimaldi,  15 yıl boyunca Muelle Costa terminalini işleteceklerini ve anlaşmanın sonunda taraflar arasında 7.5 yıl daha  kontratı yenileme hakkını aldığını kaydetti.

AVRUPA HATTINDAN BATI AFRİKA’YA SERVİS HİZMETİ

60 bin metrekare alana kurulu terminal; yolcu iskelesi, yük ambarları ve yolcuların terminalden gemilere direkt girmelerini sağlayan köprülere sahip.   Ayrıca Grimaldi  terminalin altyapı projesi için 20 milyon Euro daha gelecek yıllarda yatırım yaparak Grimaldi gemileriyle 500 milyon euro değerine ulaşacak. Akdeniz ekspres hizmetini geçen sene açan Grimaldi , bu proje ile Salerno, Genova, Marsilya ve Valensiya’dan Batı Afrika ve Dakar’a bağlantılı limanlarda yeni ulaşım fırsatları oluşturuyor.

Grimaldi Grubu tarafından işletilen Barselona Limanı İspanya'nın, en büyük limanı ve başlıca ticaret ve sanayi merkezi. Barselona Limanı Avrupa'nın da en önemli limanı ve son yıllarda rekor seviyelerde artan konteynır trafiği ile dikkat çekiyor. Okyanuslar arası rotaların kesiştiği noktada konuşlanan limanın İspanya ve Akdeniz'deki belli başlı lojistik merkezlerine erişimi var.

AVRUPA’NIN AÇILAN KAPISI: BARSELONA LİMANI

Yaklaşık 829 hektarlık alan üzerine kurulu limanın rıhtım uzunluğu 20,3 kilometre. 16 metreye kadar derinliğe sahip, 32 adet Ro-Ro rampası, 121 bin metrekarelik kapalı, yaklaşık üç milyon metrekarelik açık depolama alanı bulunan limanda 25'i konteynır için olmak üzere 20 vinç yer alıyor; ayrıca kapasitesi 50 bin ton DWT olan kuru yük rıhtımı ve kaldırma kapasitesi 4 bin 500 ton olan yüzen rıhtım da bulunuyor. Kapıdan kapıya geniş kapsamlı hizmet sunan Barselona Limanı'nın terminalleri, lojistik hizmetler alanı, konteynır terminalleri, depolama alanları gibi tesisleri global erişimi olan Inter model ulaşım koridorlarına bağlanıyor. 2009'da 8 bin 417 geminin uğrak yaptığı limanda sıvı ve dökme yük dahil yaklaşık 43 milyon ton genel kargo, 8 milyon 450 bin parça Ro-Ro taşıması, transit konteynırlar dahil 24 milyon 560 bin tonluk konteynır sirkülasyonu oldu. Kurvaziyer turizmi ve feribotlar için de terminalleri bulunan limanda 2010 yılında 2,5 milyonun üzerinde yolcu ile çeşitli boyutlarda 267 bin 55 tekne ve gemiye hizmet verildi.

GUİDO GRİMALDİ: AMACIMIZ  YÜKSEK STANDARTLARDA KALİTELİ HİZMET

 Grimaldi Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Guido Grimaldi, İstanbul Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat’a yaptığı açıklamada; “Barselona limanında kurulan yeni terminal bizim yüksek standartları hizmet ve uluslar arası müşteri tatmini için kalitemizi üst sınırlara taşımak için ne kadar istekli olduğumuzu gösteriyor. Buradaki temel amacımız Batı Akdeniz liman terminallerini ve Deniz ulaşımındaki ağımızı genişletmek ve geliştirmektir. Yük ve yolcu ulaşımında büyük öneme sahip Barselona limanını daha da güçlendirerek stratejik önemini artırmayı ve en modern hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

canpolat_guido_recep.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim