• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Güler Sabancı'ya Almanya'dan liderlik ödülü

Güler Sabancı'ya Almanya'dan liderlik ödülü
Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'ya "ESMT Sosyal Sorumlu Liderlik Ödülü" verildi.

Güler Sabancı'ya Almanya'dan liderlik ödülü

Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'ya "ESMT Sosyal Sorumlu Liderlik Ödülü" verildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki European School of Management and Technology (ESMT) adlı yüksek okul tarafından, Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'ya "ESMT Sosyal Sorumlu Liderlik Ödülü" verildi.

Sabancı, ESMT binasında düzenlenen törende, ödülünü Deutsche Bank CEO'su ve ESMT Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Josef Ackermann'ın elinden aldı.

Törende, Sabancı Holding'in, 18 ülkede 50 bin çalışanı ile kurumsal sorumluluk programlarına yatırım yaptığı ve özellikle sürdürebilir, rekabetçi ve çevre dostu enerji politikasına odaklandığı, Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi'nin yöneticisi olarak Güler Sabancı'nın toplum yararına çaba harcadığı bildirildi.

Ackermann, burada yaptığı konuşmada, Güler Sabancı'nın başarılı bir iş kadını olarak toplum ve ülkesi için örnek bir şekilde sorumluluk üstlendiğini, çabalarının bu ödül ile takdir edilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Güler Sabancı da konuşmasında, eğitimin önemine vurgu yaparak, ESMT'nin çok kısa bir sürede Avrupa'nın en iyi 10 ekonomi okulundan biri haline geldiğini, bu nedenle böyle önemli bir okul tarafından ödüllendirilmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İş hayatında da başarılı olunması için eğitimin önemli olduğunu, bu nedenle 1999 yılında Sabancı Üniversitesi'nin açıldığını ifade eden Sabancı, başarıların ardında her zaman başarılı bir yönetici takımın olduğunu, bu nedenle ödülü bu yönetici takımı adına da kabul ettiğini kaydetti.

İşbirliğinin önemine de dikkat çeken Sabancı, Avrupa çapında yaptıkları işbirliğinin, kendi toplumlarına verebilecekleri en önemli şey olduğunu sözlerine ekledi.

Sabancı, törenden sonra yaptığı açıklamada da bu ödülün kendisine verilmesinden dolayı onur duyduğunu belirterek, "Özellikle bir üniversiteden veriliyor olmasından ve çok önemli bir jüri tarafından değerlendirilmiş olmasından onur duydum. Eğer bir yerde liderlik varsa mutlaka bir takım vardır. Dolayısıyla, ödülü bütün Sabancı'da, üniversitede, vakıfta ve holdingde lider arkadaşlarım için aldım. Hakikaten o anlamda gurur duydum" dedi.

Ödülün kendileri için ek bir motivasyon olduğunu ifade eden Sabancı, Sabancı isminin kendileri için en değerli tarafının, sadece şirketin değeri değil, itibarı da olduğunu, bunun kendilerine ek bir sorumluluk getirdiğini kaydetti.

Sabancı, Türkiye'de kurulan yeni hükümet ile ilgili olarak da "Bugün yeni bir kabine kuruldu, hayırlı uğurlu olsun diyorum ülkemiz için. Tabii görüyoruz ki, başarılı bir takım. Çok az bir değişiklikle yoluna devam ediyor. Bu istikrarın devam etmesi ve bu başarılı takımın yoluna devam etmesi tabii ki bizleri memnun ediyor. Hepimize hayırlı uğrulu olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim