• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Güllüce: Kanal İstanbul'u istemiyorlar

Güllüce: Kanal İstanbul'u istemiyorlar
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Kanal İstanbul'da projeler çiziliyor. Uluslararası dünya, Kanal İstanbul olmasın diye uğraşıyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Kanal İstanbul'da projeler çiziliyor. Uluslararası dünya, Kanal İstanbul olmasın diye uğraşıyor. Kanal İstanbul olduğu zaman İstanbul daha bir güzelleşecek, daha bir hoş olacak. Şu anda projeler üzerinde hızla çalışılıyor. Ben bu projeleri konuşurken gurur duyuyorum. Mühendislik damarım da kabarıyor" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sunuculuğunu yaptığı Ankara'nın Gündemi programına konuk oldu. Programda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Güllüce, Fikirtepe'de yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili, "Ben Fikirtepe'yi sokak sokak bilirim. Orası 70'li yıllarda oluşan, sağlıksız bir yapılaşmanın, çirkin binaların olduğu bir mekandı. Önce Büyükşehir Belediyesi orada bir dönüşüm alanı yapmaya kalktı, sonra 6306 sayılı yasa çıkınca bakanlığa devredildi. Bakanlık da tam yapmak üzereyken devir teslim işlemi oldu. Sonra biz ilgilileri çağırdık, oturduk ve birlikte bir karar verdik. Sonuçta alan projesi ve kentsel tasarımı Büyükşehir'de olmak kaydıyla ruhsatını bizim vermemiz şeklinde uzlaştık. Yani en güzel ve hızlı nasıl olacağını birlikte kararlaştırdık. Sonra gazeteciler sordu ve ben de, 'Bunu 48 saat içerisinde imzalayacağım, inşallah 15 güne kadar da temel atarız' dedim. 36 saat sonra imzaladım. Ben imzaladıktan sonraki iş müteahhitlerle ilgiliydi. Bunlar Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat ettiler. Alan projelerini ve kentsel tasarım projelerini onaylattılar. Sonra bizim İstanbul'daki müdürlüğümüze müracaat ettiler. Bunları tek cümleyle anlatıyorum ama aslında uzun işler. Cuma günü harçlarını yatıran müteahhitler ruhsatını almış olacak. Ondan sonra top bizde değil. İsterlerse kazmayı gecenin 24.00'ünde, isterlerse sabahın 06.00'sında vururlar. Bazı vatandaşlar bana mesaj atıyor, 'Hani 15 gün demiştiniz, 6 saat geçti' diye. Bunlar güzel sıkıştırmalar tabi ama ben 15 günü evrakların tam olması şartıyla söyledim. Evraklar eksikse ruhsat vermemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE HAYVAN HAKKI İNSAN HAKKINDAN ÖNCE GELİR"

Güllüce, Eskişehir'de bir öğrencinin bulduğu bir kediyi işkence ederek öldürdüğü iddialarını, "Bizim inancımızda, kültürümüzde hayvan hakkı insan hakkından önce gelir. İsteyenler bunu ilahiyatçılarımızla konuşsun. Bizim kültürümüzde böyledir. Çok eğitimli olmayan, 2000 rakımda yaşayan 'Hatice abla' bile birisi bir köpeğe taş attığında aynen bunu söyler. Bizde böyle bir şey olmaz. Toplumumuzun hayvanlara bakışıyla ilgili çok destansı güzellikler vardır. Dağda karnı doymayan hayvanlar için kışın insanlar vakıflar kurmuştur. Bu asır, insan psikolojisinin çok savrulduğu bir asır. Bu olayın, hayvan haklarından çok ruhsal yönünün incelenmesi gerektiğine inanıyorum. Sağlam bir ruh yapısındaki bir insanın böyle bir şey yapabileceğine ihtimal vermiyorum" şeklinde değerlendirdi.

"ULUSLARARASI DÜNYA KANAL İSTANBUL OLMASIN DİYE UĞRAŞIYOR"

Programda Kanal İstanbul Projesi'ne de değinen Güllüce, şöyle konuştu:
"Kanal İstanbul'da projeler çiziliyor. Uluslararası dünya, Kanal İstanbul olmasın diye uğraşıyor. Kanal İstanbul olduğu zaman İstanbul daha bir güzelleşecek, daha bir hoş olacak. Şuanda projeler üzerinde hızla çalışılıyor. Ben bu projeleri konuşurken gurur duyuyorum. Mühendislik damarım da kabarıyor. İstanbul Boğazı, şuanda bir petrol borusu. Akşama kadar geçen tankerlerin haddi hesabı yok. Uluslararası anlaşmalar gereği oradan geçiremiyorsunuz. Bir bu yanı var. Bir de bu güzel bir projedir. İyi anlatılabilirse ben herkesin beğeneceğine inanıyorum."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim