• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Güllük Marina ekim ayında hizmete açılıyor

Güllük Marina ekim ayında hizmete açılıyor
Egesu Marina tarafından 60 milyon liralık yatırımla Ağustos 2014'te inşaatına başlanan Güllük Marina'nın Ekim 2015'te hizmete açılacağı belirtildi.

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum'un en gözde beldeleri arasında yer alan Güvercinlik, Torba, Gündoğan, Türkbükü ile Yunanistan'ın Leros, Kalimnos, Farmakoni Adası'na ve Didim'e çok yakın konumda bulunan Güllük Marina, Ekim 2015'te hizmete açılıyor.

Egesu Marina tarafından 60 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Güllük Marina, Bodrum Havalimanı'na en yakın marina olarak konumlandı. 350 yata ev sahipliği yapacak marina, güney hattında seyir yapan yatçıların da uğrak noktası üzerinde bulunuyor. Ağustos 2014'te inşaatına başlanan Güllük Marina'nın Ekim 2015'te hizmete açılması planlanıyor. Güllük Marina, denizde 350 tekne kapasitesine sahip. Toplamda 58 bin metrekarelik alanda, büyüklükleri 15 metrekareden 70 metrekareye kadar değişen yatlara ev sahipliği yapacak Güllük Marina'da yat acenteleri, restoranlar ve kafeler de yerlerini almaya başladı.

Güllük Marina'yı hayata geçirecek Egesu Marina Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Şengül, marinanın ayrıntılarını ve bölgeye sağlayacağı katkıları şöyle anlattı:

"Güllük Marina'yı hayata geçirirken, Bodrum aşığı biri olarak Bodrum'a yatırım yapmanın heyecanıyla yola çıktık. Deniz tutkunu herkesin keyifle konaklayacağı, güvenli ve lüks hizmet alabileceği bir marina yapmak için tüm ayrıntıları düşündük. 350 tekne bağlama kapasiteli Güllük Marina'da, 15 metreden 70 metre uzunluğa kadar tekne bağlama imkanımız var. Bunlara bağlı olarak yatçılık hizmetleri de sunuyoruz. Marina'da su derinliğimiz 4 ile 15 metre arasında. Teknelerin ihtiyacı olan su, elektrik, haberleşme ve güvenlik gibi standart hizmetlerin dışında, yat kulüp, spor ve sağlık merkezi, ticari alanlar, restoranlar, kafeler marinamız bünyesinde yer alıyor. Sözleşmede taahhüt ettiğimiz standart, yangın ve güvenlik altyapı yatırımlarını gerçekleştirdik. Standart hizmetlerin dışında, marinacılık deneyiminde olmazsa olmaz liste hizmetleri de bünyemizde yer alıyor. Lüks konaklama odaları, fitness merkezi, sağlık merkezi, yüzme havuzu, restoran ve kafeler, internet hizmeti, TV izleme alanları, alışveriş alanları gibi hizmetlerle ihtiyaç ve lüksün bir arada olduğu bir konsept oluşturduk."

Marinanın kuzey güney hattında ve Ege Denizi'nde aşağı yukarı hatta yatçıların uğrak noktasında bulunduğunu belirten Şengül, "Kara açısından baktığımızda, Bodrum Havalimanı'ndan marinanın girişi sadece 8 kilometre. Bu da Havalimanı'ndan Marina'ya 10 dakikada ulaşım imkanı sunuyor. Ayrıca Bodrum Havalimanı, uluslararası bağlantı noktasında yer alıyor. Charter uçuşları nedeniyle de yaz sezonunda bölge turizm açısından oldukça canlı. Bu canlılık Güllük Marina'ya da yansıyacaktır. Güllük Marina, kardeş marinası Port Iasos Marina'ya ise 3 deniz mili uzaklıkta yer alıyor. Güllük Marina Bodrum'a yapılan bir yatırımdır. Yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olması bölge ekonomisini daha da canlandıracaktır. Güllük Marina, özellikle Güllük, Kıyıkışlacık, Iasos ve çevresine katma değer sağlayacaktır. Çevrede çok güzel yazlık projeleri yapılıyor. Bu projelerin değeri de Marina'nın açılmasıyla daha da artacaktır" dedi. Ayrıca, Güllük Marina'da ön rezervasyonların kabul edilmeye başlandığı bildirildi.

İSTANBUL HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim