• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Gümrük çalışanlarına ek tazminat müjdesi

Gümrük çalışanlarına ek tazminat müjdesi
Torba Yasa'da gümrük çalışanlarını sevindirecek; ek tazminat ödemeleri ve en üst seviyeden mesai ücreti gibi düzenlemeler de yer alıyor.

Türk Büro Sen, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile yaptığı görüşmede ek tazminat müjdesi aldı. Sendika yönetimi ile Bakan Yardımcısı arasında gerçekleşen görüşmede ek tazminat ödemesinin Meclis gündeminde bulunan Torba Yasanın içerisinde yer alacağı bilgisini verildi.

Türk Büro-Sen’den yapılan açıklamaya göre, Sendika yönetimi Gümrük Ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile görüşerek çalışanların sorunlarını iletti. Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un gümrük çalışanları için hazırlanan iki ayrı raporu Metin’e sunduğunun ifade edildiği açıklamada, görüşmede Yokuş’un “12/12 ve ya 24/24 saat esasına göre çalıştıklarını, bu çalışma sisteminin insan hakları başta olmak üzere, bir çok çalışma normlarına aykırı olduğunu vurgulayarak, insanların bu çalışma saatlerinden dolayı psikolojilerinin bozulduğunu sağlıklı bir yaşam sürdüremediklerini, çalışma barışı ve çalışanların moral ve motivasyonunun sağlanması için çalışma saatlerinin dünya standartlarına göre uygulanmasının gerektiğini” ifade ettiği belirtildi. Görüşmede şu öneriler aktarıldı:
 
En üst seviyeden mesai ücreti ödenmeli

“666 Sayılı KHK ile geçici 11. Madde için çalışma yapılmalı. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlar ve uzmanlık için sınav açılmalı.Sınır kapılarında yaşanan sorunları ve personelin can güvenliği bulunmuyor. Gümrük çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarında düzenleme yapılmalı. Mesai ücretlerinin taban puanlarının artırılarak yukarıya çekilmeli. Kara sınır kapılarında teşvik amaçlı en üst seviyeden mesai ücreti ödenmeli. Gümrük çalışanlarına verilen kıyafetlerin mevsim şartlarına uygun ve kaliteli olmalı”

Torba Yasa'ya ek tazminat ödemeleri de ekleniyor

Açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in ise görüşmede, “Ek tazminat ödenmesiyle ilgili çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Çıkacak olan Torba Yasa’ya ek tazminat ödemelerini de ekleyeceğiz. Maliye Bakanlığı ile uzmanlık için görüşmelerimiz devam ediyor. Resmi olarak alt yapı henüz tamamlanmadı fakat, görüşmelerimiz olumlu geçti. Kariyer uzmanlığı ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları içinde sınav açacağız. Görevde Yüksel ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin yayınlanmasını bekliyoruz. Yine bölgelere teşvik için puan yükseltme çalışmalarımız var. Personelimizin kıyafetleri içinde para kaynağı ayırdık, personelimize en kaliteli kıyafeti vereceğiz. Ayrıca gümrük kapılarında yaşanan sorunlar ve personelin can güvenliği hususu bizim için çok önemli. Gerekli çalışmaları yapacağız” dediği bilgisine yer verildi.

Aday memurlukta geçen süre bölge hizmetine dahil edilecek

Görüşmede, Yokuş’un aday olarak atanan devlet memurlarının adaylık süresinin 1 yıldan az 2 yıldan çok olamayacağının amir hüküm olduğunu dile getirdiğinin belirtildiği açıklamada, ilk defa ataması yapılan memurların bir kısmının asaletinin 1 yılını bir kısmının ise 2 yılı doldurduktan sonra onaylandığını bu durumunda adaletsizlik yarattığını dile getirdiği ifade edildi.
Açıklamada, Bakan Yardımcısı Metin’in “Aday memurların asalet tasdiki süreleri için düzenleme yapacağız. Asalet tasdiki sürelerini eşitleyeceğiz. Aday memurlukta geçen sürenin, bölgelerde hizmete sayılmasını için çalışma yapacağız. Personelimizi mağdur etmeyeceğiz” dediği ifade edildi.

Odalara kurulan kameralar kaldırılacak

Açıklamada, Yokuş’un personel odalarına yerleştirilen kamera sistemlerinin insan haklarına aykırı olduğunu hatırlatması üzerine, Bakan Yardımcısı Metin, “Bazı bölge müdürlüklerinde yöneticilerin eksik bilgilendirilmesinden dolayı odalara da kamera yerleştirilmiş. Güvenlik için koridorlarda ve bina dışında olması yeterlidir. Personel odalarına kurulan kamera sistemlerini ivedilikle kaldıracağız” dediği kaydedildi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim