• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Gümrük müşavirlerinden gövde gösterisi

Gümrük müşavirlerinden gövde gösterisi
Gümrük Müşavirleri Derneği'nden yarış kızıştı. 26 Haziran'daki seçim için 5 grup yarışacak. Turhan Gündüz yönetiminde Ortak Akıl Birliği gövde gösterisi yaptı.

Gümrük müşavirlerinden gövde gösterisi

Gümrük Müşavirleri Derneği'nden yarış kızıştı. 26 Haziran'daki seçim için 5 grup yarışacak. Turhan Gündüz yönetiminde Ortak Akıl Birliği gövde gösterisi yaptı.

İstanbul da 25 bin’den fazla kişinin çalıştığı, 3 milyon adet civarında işlem hacmine sahip İstanbul Gümrüğü’nün en yüksek temsil mercisi olan İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD), 3850 müşavir yardımcısı ve 1747 gümrük müşavir üyesi ile son yılların en çekişmeli seçimi için 26 Haziran’da sandığa gidiyor.

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği’nin yeni başkanının ve yönetiminin belirleneceği seçim için 5 grup aday oldu.

Adaylardan “Ortak Akıl Birliği” 21 Haziran Salı akşamı Dedeman Otel’de düzenlediği toplantıda 450’den fazla gümrük müşaviri, müşavir yardımcısı ve basınla bir araya gelerek, seçim bildirgelerini kamuoyu ile paylaştı.

Gümrük işlemlerinde birçok sorunların giderilmesi için izlenecek politikaların belirleneceği İGMD seçimleri ile ilgili İstanbul gümrüklerindeki herkeste telaş başladı.

Ortak Akıl Birliği’nin Başkan adayı Turhan Gündüz “135 Milyar dolarlık dış ticaret işlem hacmine sahip olan gümrük sektörünün kangren olmuş, çözüm bekleyen birçok sorunları olduğunu, bilgisiz ve yetkisiz kişilerce yürütülen gümrük ve dış ticaret işlemlerinin rus ruleti oynamaktan çok daha tehlikeli sonuçlar yaratığını, hatalı yapılan işlemlerin iş sahiplerine çok ağır yaptırımlar ve maliyetler ile karşı karşıya bırakacağını belirtti.

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği’nin seçimlerini iş dünyası da yakından takip etmekte. Gümrük mevzuatında yoruma açık olan bazı bölümler nedeniyle işletme yetkililerinin yüksek para ve hapis cezasına çarptırıldığını belirten Turhan Gündüz “Özellikle; Kabahatler Kanununun 13 Maddesinde ‘Kabahate teşebbüs cezalandırılmaz’ açık hükmüne rağmen, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun 3. Maddesinde beyanın bağlayıcı olduğu kabul edilip, kanun kapsamında çok ağır cezai yaptırımlar uygulanması işletmelerin önünde önemli bir sorun teşkil etmekte.” dedi.

Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun 3. Maddesinin değiştirilmesi ile ilgili Turhan Gündüz: İşlemlere başlamak için yasal zorunluluk olan beyanın teşebbüs sayılmasının yanlış olduğunu, Kabahatler Kanunun genel hükümlerinin gümrük cezalarında uygulanmaması, gelir eksiği kesinleşmeden ceza kararlarının verilmemesi, uygulayıcıların görüşü alınmadan yapılan ve sıkça değiştirilmek zorunda kalınan hatalı mevzuat düzenlemeleri, İç piyasa denetiminde yapılması gereken bir çok işlemin ithal aşamasında gümrüklerde yapılması sonucu kamuoyuna yansıyan “Mallarımız gümrüklerde takılıyor, maliyetlerimiz artıyor.” şeklinde haksız şikayetlere yol açıldığını belirtti.

Ortak Akıl Birliği Başkan adayı Turhan Gündüz, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) olarak yeni Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın en önemli kurumsal çözüm ortağı olacaklarını ancak bu kurumsal işbirliği ile dış ticaretin önündeki her türlü mevzuat engellerinin, sektörü tehdit eden yasal düzenlemelerin kaldırılabileceğini, iş sahiplerinin haklarının korunabileceğini, yasal ticaretin önündeki engellerin kaldırılacağını, yasal olmayan ticaretin ise engelleneceğini açıkladı. Çözüm ortağı olmak için hazır olduklarını belirten Gündüz “Ortak Akıl Birliği’nde çok tecrübeli gümrük müşavir ve yardımcılarının yanı sıra önemli emekli bürokratlardan oluşan 80 kişilik bir çalışma grubu oluşturduk.

Gündüz, bir diğer önemli adımında Türkiye çapındaki İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Bursa Gümrük Müşavirleri derneklerinin GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ ODALARI’na kavuşması için yaptıkları çalışmanın olduğunu belirtti.

TURHAN GÜNDÜZ KİMDİR? (Gümrük Müşaviri)

1955 yılı Şavşat doğumlu olan Turhan Gündüz eğitim enstitüsü mezunu olup, iki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Ekim 1979 Mayıs 1981 yılları arasında orman bakanlığı özel kalem müdürlüğü yapmıştır.

1982 yılında gümrük müşavir yardımcısı ve 1983 gümrük müşaviri olmuştur. 1998-2000 ve 2003-2005 yılları arasında iki dönem İGMD yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ORTAK AKIL BİRLİĞİ
Başkanlığını Turhan Gündüz’ün yaptığı birliğin yönetiminde, 80 den fazla gümrük müşaviri ve yardımcısı bulunmakta. Detaylar için http://www.oa-b.org linkini ziyaret edebilirsiniz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim