• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Gümrük operasyonunda 30 kişiye gözaltı

Gümrük operasyonunda 30 kişiye gözaltı
İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, gümrükteki iki antrepoya, bazı tekstil ürünlerinin geçirildiği sırada usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile operasyon düzenledi. 30 kişi gözaltına alındı

İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Çin'den ithal edilen bazı tekstil ürünlerinin gümrükten geçirildiği sırada usulsüzlük yapıldığını belirledi. Gümrükteki iki antrepoya düzenlenen operasyon kapsamında 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında antrepo çalışanları ile tekstil ürünlerini ithal eden firmanın yetkililerinin olduğu belirlendi.

Yüksek vergi oranı olan tekstil ürünlerini düşük vergisi olan farklı ürün olarak gösteren şebekeyi takibe alan ekipler yaklaşık 6 aylık süre içinde çalışmalarda bulundu.

Çalışmaların ardından da, 4 gün önce operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonla aralarında tekstil işletmesi sahipleri ve gümrük antrepo çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 20 personelin de ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

dunya.com, operasyon düzenlenen antrepoların İhlas ve Hermes olduğu bilgisine ulaştı. Bu ürünlerin ithalatçısının da ünlü bir tekstil firması olduğu öğrenildi. Usulsüzlük ise getirilen tekstil ürünlerinin Gtip No'sunun değiştirilmesi suretiyle yapıldı. Buna göre örneğin yüzde 35 vergiye tabi bir ürün, Gtip No'su değiştirildikten sonra yüzde 1 vergiye tabiymiş gibi gösterildi. Söz konusu usulsüzlük ile devletin yaklaşık 30 milyon dolar zarara uğratıldığı ileri sürüldü. Yapılan baskınlarda depolarda arama yapan ekipler, vergi oranı yüksek olmasına rağmen vergi oranı düşük gösterilen 70 konteyner tekstil ürününe de el koydu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim