• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Limanları İzleyecek

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Limanları İzleyecek
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca geliştirilen Konteyner ve Liman Takip Sistemi hayata geçirildi.

Konteyner ve Liman Takip Sistemi sayesinde Türkiye’ye giriş-çıkış yapan konteynerlere ilişkin bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınması, limanlarda gerçekleştirilen gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması, hızlandırılması ve liman işlemlerine bağlı maliyetlerin azaltılması hedefleniyor. Yeni uygulamayla konteynerlerin çip aracılığıyla teknolojik olarak izlenmesi mümkün olacak.

Mersin Limanı’nda devreye alınan sistem sayesinde gümrük idaresinin sistemleriyle liman işletmesinin sistemleri entegre edilerek gümrük denetimlerinin etkinliği artırılacak, kaçakçılıkla mücadelede kullanılan veri tabanı genişleyecek. Bu sistem sayesinde limana gelen-giden konteynerin liman içi hareketleri dahil olmak üzere etkin bir şekilde izlenmesi ve sağlıklı istatistik üretilmesi mümkün hale gelecek. 

Gümrük idaresinin otomasyon sistemleriyle limanların otomasyon sistemlerinin entegre edilmesinin önemli birçok katkıları olacak. İlerleyen süreçte gümrük idaresi, liman işletmesine vereceği talimatları sistem üzerinden verebilir hale gelecek. Bu da kağıt kullanımını azaltacak ve işlemlerin güvenli ortamda yapılmasını temin edecek.

Mersin’de devreye alınan Konteyner ve Liman Takip Sistemi, önümüzdeki hafta İskenderun Limak Limanı’nda devreye alınacak. Akabinde de Ambarlı Gümrüğü’ne bağlı limanlarda devreye alınacak olan sisteme ilişkin test çalışmaları devam edecek. İlerleyen zamanda konteyner işlemleri yapan tüm limanlarda uygulamanın devreye alınması hedefleniyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim