• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Gümrükte lüks otomobil operasyonu

Gümrükte lüks otomobil operasyonu
İzmir Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri, yanlış beyanda bulunularak Türkiye'ye getirildiğini tespit ettiği 5 otomobile el koydu.

GÜMRÜK'TE LÜKS OTO OPERASYONU

İzmir Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri, yanlış beyanda bulunularak Türkiye'ye getirildiğini tespit ettiği 5 otomobile el koydu.

İzmir Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri, düşük modelli lüks otomobillerin ''gümrük beyanlarında 2009-2010 model gösterilerek'' Türkiye'ye getirildiğini tespit ederek başlattığı incelemede, 5 otomobile el koydu.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza ekipleri, yurt dışından getirilerek, İzmir Gümrüğünden Türkiye'ye giriş yapan bazı otomobillerin, gümrük beyannamelerinde yer alan bilgilerle farklılık taşıdığını tespit ederek inceleme başlattı. Ekipler, incelemelerinde BMW marka X6, 320i ve 320d model araçlar ile Maseratti Graturismo ve Audi A6 marka araçların gümrük beyanlarında 2010 ya da 2009 model göründüğünü, fakat araçların gerçek modellerinin 2008-2006 model aralığında olduğunu tespit etti.

1 yaş üzerindeki araç ithalatının yasak veya izne bağlı olduğu bildirilirken, belirlenen 5 araca el konuldu.

Bazı firmaların, yaşı yükselmesi nedeniyle fiyatı düşen sıfır araçları Avrupa'da irtibatlı olduğu kişiler aracılığıyla alarak gümrük beyanlarında 2009-2010 model gösterdikleri ve vergilerini ödedikleri, böylelikle yürürlükteki mevzuatları aşarak Türkiye'ye soktukları araçlardan yüksek gelir elde ettikleri ileri sürüldü.

Gümrük yetkilileri, geriye dönük olarak ithal edilen lüks otomobil ve iş makineleriyle ilgili inceleme başlatıldığını kaydetti.

Lüks araçları usulsüz olarak ithal eden firmalara yönelik operasyonlarının süreceğini belirten İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün, vatandaşların bu konularda duyarlı davranması gerektiğini söyledi, şüpheli gördükleri durumları Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattı olan ''Alo 136'' hattına bildirmelerini istedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim