• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Güneş Enerjisi İle Çalışan Uçağı Mucidi İstanbul'daydı

Güneş Enerjisi İle Çalışan Uçağı Mucidi İstanbul'daydı
Dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan uçağı Solar Impulse ile dünya turu yapmaya hazırlanan Bertrand Piccard, İnovasyon Haftası’na konuk oldu. Piccard, “geleceğin yolculuğu”nda tamamen elektrikli motorların ve güneş enerjisinin olacağını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Ekonomi Bakanlığı desteğinde ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin stratejik ortaklığı ile bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası, 4-5-6 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Brisa sponsorluğunda konuşmacı olarak katılan, güneş enerjisi ile çalışan Solar Impulse uçağının mucidi Bertrand Piccard beş ay sürecek dünya yolculuğunu anlattı: 

“Yolculuğa Dünya’nın en sıcak ve en çok güneş alan yerlerinden biri olan Abu Dabi’den başlayacağız. Hindistan, Çin, Japonya, ABD, İzlanda, İspanya ve Fas’ı dolaştıktan sonra tekrar Abu Dabi’ye dönüp, burada noktalayacağız. Duruş noktalarımızda uçağın tanıtımını da yapacağımız için yolculuğun beş ay süreceğini öngörüyoruz.”

kukukuku2.jpg

 “10 yıl içinde 50 kişilik kısa menzilli yakıtsız uçaklar yola çıkacak”

 Solar İmpulse Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda pilot olan Piccard sözlerine şöyle devam etti:

“Geliştirdiğimiz uçak gün boyunca yakıt almadan uçabiliyor, bu insanlık tarihinde bir ilk. Geleceğin teknolojisi elektrikli motorlar ve güneş enerjisi üzerine yoğunlaşacak. 10 yıla kadar yaklaşık 50 kişilik kısa menzilli küçük uçaklar yolculuğa başlayacak. Bu teknolojiyle fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak ve başta hava kirliliği olmak üzere pek çok sorunu çözmek de mümkün olacak.” 

Hakan Bayman: “Liderliği sürdürmenin şartı geleceğe ve değişime yön vermek”

İnovasyon Haftası’nda konuşan Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman gelecekte var olabilmek için inovasyonun kaçınılmaz olduğunun altını çizdi: “Değişimi benimsemek hiçbir dönemde kolay olmamıştır. Teknolojik icatlar tarih boyunca önce negatif dirençle karşılanmışlardır. Bugün teknolojinin geldiği noktayı düşününce, geçmişteki bir takım tezlerin kendini çürüttüğünü görüyoruz. Liderliğimizi sürdürmek için geleceğe ve değişime yön vermemiz gerekir. 

kukukukuku1.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim