• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Güneş enerjisinden elektrik üretilecek!

Güneş enerjisinden elektrik üretilecek!
Nevşehir Hacı Bektaş Belediyesinin gerçekleştireceği projede güneş enerjisinden elde edilecek elektriğin ilçe aydınlatmasında kullanılacağını belirtti.

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde belediye güneşten elektrik elde etmeye hazırlanıyor. İlçede kurulması planlanan güneş enerjisi santralinden (GES) elde edilecek elektrik belediyenin su depolarında ve ilçedeki sokak aydınlatmalarında kullanılacak.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu yaptığı açıklamada, ilçelerinde güneş enerjisi santrali kurulması için bir zaman öncelikle başlattıkları çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Proje kapsamında Yalnızağıl mevkiinde olan belediyeye ilişkin bölgeye 6 bin 400 tane güneş enerjisi panelinin yerleştirilmesinin planlandığını ve bu paneller yardımı ile ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan belediyeye ilişkin su depolarının ve sokak aydınlatma lambalarının elektriğinin güneş enerjisinden sağlanmasını hedeflediklerini belirten Selmanpakoğlu, projenin takribî maliyetinin 4 milyon 500 bin TL olduğunu açıkladı.

Santralden yıllık ortalama 950 bin kwh elektrik üretileceğini ifade eden Selmanpakoğlu: “İlçedeki su kuyularımız için belediye şekilde maaş ortalama 40 bin TL elektrik faturası ödüyoruz. Bunun beraberinde 2016 yılında sokak aydınlatma lambalarının elektrik tüketimini de belediyeler karşılayacak. Böyle olunca maaş 60 bin TL bu şeklinde bir elektrik faturası önümüze çıkacak. Biz kuracağımız bu santral yardımı ile kendi elektriğimizi kendimiz imal ederek 6,5 sene sonra kar etmeyi planlıyoruz. Projenin yaşama geçmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanacağız ve bunun için girişimlerimiz sürüyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim