• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Güney Afrika'da Nükleer Enerji çalışmaları!

Güney Afrika'da Nükleer Enerji çalışmaları!
Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, "Dayanıklı ve hızlı gelişen bir ekonomi, ulusal kalkınma planımıza ve radikal ekonomik dönüşümün ana hedefidir, ekonomi hızlı gelişirse iş olanakları artar" dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, "Dayanıklı ve hızlı gelişen bir ekonomi, ulusal kalkınma planımıza ve radikal ekonomik dönüşümün ana hedefidir, ekonomi hızlı gelişirse iş olanakları artar" dedi.
 
Zuma, Cape Town'daki parlamento binasında Ulusa Sesleniş konuşmasında hükümetin 2016 yılı politikalarını açıkladı.
 
Bakanlar, milletvekilleri, dini liderler, gaziler, kabile liderleri ve diplomatların davet edildiği program, muhalefet partisi Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF) milletvekillerinin müdahaleleri sonucu geç başladı. Uyarıları dinlemeyen EFF milletvekilleri daha sonra parlemanto salonunu terk etti.
 
Konuşmasında ekonomik sorunlar ağırlıkta olmak üzere ırkçılık, tarım, kuraklık, sağlık ve eğitim konularına değinen Zuma, şunları söyledi:
 
"Kısa süre içerisinde demokrasimizdeki başarılarımızdan gurur duyuyoruz. Demokrasimiz, sağlam ve istikrarlıdır. Irkçılıktan arındırılmış bir topluma henüz ulaşamadık. Irkçılık Zebanisiyle yüzleşmek gerekir, 21 Mart İnsan Hakları Günü, ırkçılık karşıtı ulusal gün olarak kutlanacaktır."
 
"Dayanıklı ve hızlı gelişen bir ekonomi, ulusal kalkınma planımıza ve radikal ekonomik dönüşümün ana hedefidir, ekonomi hızlı gelişirse iş olanakları artar" diyen Zuma, Güney Afrika ekonomisinin 2008 yılından bu yana bazı zorluklarla mücadele ettiğini, ilerlemeyi sağlamak için güçlü bir altyapı kalkınma programına başladıklarını söyledi.
 
"Gerçek olan şudur ki global ekonomi hala durgun. Mali piyasa dengesizleşti. Gelişen ülkelerin para değeri zayıfladı. İhraç ettiğimiz altın, platin, kömür ve diğer minerallerin pazar değeri düştü ve düşmeye devam ediyor" ifadesini kullanan Zuma, Güney Afrikaekonomisinin görece küçük ve dışarıya açık olduğunu, dolayısıyla tüm gelişmelerden etkilendiği belirtti.
 
Güney Afrika'nın yatırım cazibesi olmaya devam ettiğini ifade eden Zuma, Güney Afrika'nın turizm sahasında 100 milyon rand (6,3 milyon Amerikan doları) yatırım yaptığını, yerel para birimi randinin değer kaybetmesini ülkenin lehine çevirmek gerektiğini vurguladı.
 
Güney Afrika'nın tüm Afrika kıtasının finans merkezi olma yönündeki güçlü arzusunu da dile getiren Zuma, bankalar aracılığıyla hem ülke içinde hem de dışında finans hizmetleri açısından güçlü bir projeye imza atacaklarını duyurdu.
 
Nükleer enerji ve tarım endüstrisine de değinen Zuma, nükleer enerjinin programları dahilinde olduğunu, gelecek on yıl içerisinde 9 bin 600 megavatlık enerji üretecek santraller kuracaklarını söyledi.
 
Zuma, kuraklığın ülkeye ciddi sıkıntı verdiği ve yıl içerisinde etkilenen bölgelere hükümetin yardım sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim