• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Güney Kıbrıs'ın uçuş borçları siliniyor

Güney Kıbrıs'ın uçuş borçları siliniyor
Güney Kıbrıs’ın henüz Eurocontrol üyesi olmadığı 1990’lı yıllardan kalan, Rum kesimi ve Sivil Havacılık Dairesi’ne yönelik borçların, Rum Ulaştırma Bakanı’nın Bakanlar Kurulu’na yönelik önerisiyle silinmekte olduğu haber verildi.
Borçların silinmesinin, çeşitli havayollarının fazla uçuşlarıyla alakalı olduğunu ileri süren Politis, bu borçların çoğunun, Türk Hava Yolları’nın (THY), 1987–1991 yılları arasında “Kıbrıs’a” yönelik fazla uçuşlarından kaynaklandığını iddia etti.
 
THY’nin Güney Kıbrıs’a 140 bin 643 Euro borcu olduğunu, ikinci sırada da 29 bin Euro’luk bir borçla İsrailli bir havayolu şirketinin bulunduğunu öne süren gazete, Ulaştırma Bakanı’nın Bakanlar Kurulu’na sunduğu öneriye göre, 1991 öncesine tarihlendirilen fazla uçuş borçlarının toplamının, 380 bin Euro’ya ulaştığını kaydetti.
 
Bu borçların geri alınmasının, imkânsız olmasa bile çok zor olduğunu bundan dolayı da hükümetin bunların silinmesi yönünde hareket ettiğini belirten gazete, hükümetin bunun öncesinde, Eurocontrol ile uzlaşarak, bunların geri alınmasını garantiye aldığını ekledi.
 
Sivil Havacılık Dairesi’nin, 2010 yılında, 380 bin Euro’luk bu tutarı, Rum kesimine yönelik ödenmemiş ücretlere dahil etme konusunda Eurocontrol’dan “yeşil ışık” aldığını kaydeden gazete, büyük kısmını Türk borcunun oluşturduğu iddia edilen 380 bin Euro’nun, geri alındığını belirtti.
 
Haberde, bahse konu dönemle alakalı olarak, Rum kesimine fazla uçuş borcu olan havayolu şirketlerinin toplam sayısının 120’den fazla olduğu da ifade edildi.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim