• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Gürbulak Sınır Kapısı sözleşmesi imzalandı

Gürbulak Sınır Kapısı sözleşmesi imzalandı
Türkiye’nin Doğu’ya açılan modern yüzü Gürbulak Sınır Kapısı’na ilişkin iyileştirme sözleşmesi imzalandı.

TÜRKİYE’NİN DOĞU KAPISI GÜÇLENİYOR

Türkiye’nin Doğu’ya açılan modern yüzü Gürbulak Sınır Kapısı’na ilişkin iyileştirme sözleşmesi; Ticaret ve Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, UND Yönetim Kurulu Başkanı Engin Özmen ve UND Gürbulak Gümrük İşletmeleri Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Nusret Alemdaroğlu’nun katıldığı törenle Ankara Rixos Hotel’de imzalandı.

Tarihi İpekyolu’nun en önemli halkalardan biri olan Gürbulak Sınır Kapısı, 2003 yılında UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından modernize edilerek,12 milyon dolarlık yatırımla 14 ay gibi kısa bir sürede hizmete sokuldu. Sınırkapısından 2010 yılında 210.856 tır ve 1.983.243 yolcu giriş çıkış yaptı. Bugün
imzalanan protokolle sınır kapısında gerçekleştirilecek iyileştirme çalışmaları kapsamında UND tarafından yapılacak 3 milyon liranın üzerindeki yeni yatırımla, kapıdaki işlem süreleri kısalacak, emniyet tedbirleri ve konforun iyileştirilmesi sağlanacak.

Gürbulak sınır kapısı modernizasyonu imza töreninde yaptığı konuşmada Gümrük ve Ticaret Bakanı Ziya Altunyaldız; ”Kamu ve özel sektör işbirliğiyle yap-işlet-devret modeliyle yenilenen Gürbulak sınır kapısı; açıldığı 2003 yılından beri, UND’nin tecrübesi ve üst düzey yönetim anlayışıyla Türkiye’nin rekabet gücünü arttırmada önemli bir rol oynuyor.” dedi. “Gürbulak Gümrük Kapısı’nın açıldığı 2003 ve 2010 yılları arasında İran ile dış ticaretin 4.5 kat (2.4 milyar dolardan 10.7 milyar dolara) arttığına dikkat çekti.

UND Başkanı Engin Özmen ise konuşmasında “UND olarak evsahipliği yaptığımız Gürbulak Sınır Kapısı’nda şoförlerimizin evlerinden uzak kaldıkları sürede kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini amaçlıyoruz.” dedi. Özmen konuşmasına şöyle devam etti: “2010 yılında 210.000 tırın ve 2 milyon yolcunun geçiş yaptığı Gürbulak Sınır Kapısı’na yapacağımız 3 milyon liralık yeni yatırımla bu sayıların çok daha yukarılara çıkmasını hedefliyoruz.” dedi.

160 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan Gürbulak Sınır Kapısı; sosyal tesisleri, free shop alanları, kafeterya, restoran, antrepo, kamu hizmet birimleri, tır gümrük binası, kaçak istihbarat binası ve çağdaş mimarisi ile Türkiye’nin en modern ve en işlek sınır kapısı olmayı hedefliyor.

İmzalanan iyileştirme protokolü ile 3 milyon liranın üzerinde yatırım yapan UND, 2018 yılının Mart ayına kadar kapının işletme hakkını üstleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim