• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Güriş Grubu'dan 3 rüzgar enerjisi santrali

Güriş Grubu'dan 3 rüzgar enerjisi santrali
Türk enerji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Güriş Grubu, üç yeni rüzgar enerjisi santrali projesi için Siemens’le işbirliği yaptı.

 

Türk enerji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Güriş Grubu, üç yeni rüzgar enerjisi santrali projesi için Siemens’le işbirliği yaptı. Muğla, Edirne & Tekirdağ ve Kırklareli’nde kurulacak yeni rüzgar enerjisi santralleri için bir kez daha Siemens’le çalışan Güriş Grubu, proje kapsamında Siemens’in dişli kutusu kullanımı gerektirmeyen Direct Drive teknolojili türbinlerini tercih etti. 
 
165 MW kapasiteli 53 adet rüzgar türbininin kurulacağı santrallerde, türbin tedariki dışında gerekli servis ve bakım hizmetlerini de verecek. 2014 sonu – 2015 yaz dönemi arasında tamamlanarak devreye alınması hedeflenen üç santrale ait proje, ayrıca beş yıllık servis anlaşmasını da kapsıyor.
 
Kurulacak santrallerden Muğla’da bulunan Fatma Rüzgar Santrali, 25 adet rüzgar türbini ile toplamda 77 MW’lık kapasiteye sahip. Kırklareli’de bulunan Zeliha Rüzgar Enerjisi Santrali ile Edirne – Tekirdağ arasında bulunan Kanije Rüzgar Enerjisi Santrali ise toplamda 28 adet türbinle 88 MW’lık bir enerji üretim kapasitesine sahip olacak. 250 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretecek olan bu üç santral, yılda 290 bin ton karbondioksit salımının da önüne geçecek.
 
Rüzgar enerjisi ve rüzgar enerjisi santralleri servis hizmetleri, Siemens’in dünyanın en büyük çevreci ürün  portföye sahip şirket olmasında önemli bir role sahip. 2012 mali yılında Çevre Dostu Ürün Portföyü’nden yaklaşık 33 milyar Euro ciro elde eden Siemens, aynı dönemde müşterilerinin karbondioksit salımının 330 milyon tondan fazla azalmasını sağladı. Bu miktar; dünyanın en büyük metropolleri arasında bulunan İstanbul, Berlin, Delhi, Hong Kong, Londra, New York, Singapur ve Tokyo’nun toplam yıllık karbondioksit salımına eşit. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim