• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'Güvenli internet' uygulamasına tam destek

'Güvenli internet' uygulamasına tam destek
22 Kasım'da hayata geçen 'güvenli internet' uygulamasına üniversitelerden ve sivil toplum örgütlerinden büyük destek geldi.
Üniversite ve STK'lardan güvenli internete tam destek
 
22 Kasım'da hayata geçen 'güvenli internet' uygulamasına üniversitelerden ve sivil toplum örgütlerinden büyük destek geldi.
 
7 üniversite, senatolarında karar alarak güvenli internet uygulamasına geçti. İnsani Değerler ve Demokrasi Platformu da gazetelere ilan vererek ilgili kurumlara güvenli internet uygulamasını hayata geçirmelerinden dolayı teşekkür etti.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından başlatılan 'güvenli internet' paketine şu ana kadar 110 bin kişi abone oldu. Yetkililerin verdiği rakama göre uygulamayı kullanan vatandaş sayısı ise 400 binin üzerinde. Herkese evine gelen internet içeriğini seçme özgürlüğü tanıyan 'güvenli internet' uygulaması, çocukları ve gençleri internetin zararlı içeriklerinden korumayı hedefliyor. Ayrıca internetten alışveriş yapan kullanıcılar için dolandırılma tehlikesini de ortadan kaldırıyor.

Sansür değil seçme özgürlüğü sunan güvenli internet uygulamasına bilim camiası da ilgisiz kalmadı. Marmara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi, kendi sitelerinde 'güvenli internete' geçti. Bu yöndeki kararlar, ünversitelerin senatolarında oybirliğiyle alındı. Üniversiteler, paketi, faydalı ve örnek bir uygulama olarak gösterdi.

ÇOCUKLARINI DÜŞÜNEN, GÜVENLİ İNTERNETE GEÇSİN

Güvenli internet paketine sivil toplumun desteği ise sürüyor. İnsani Değerler ve Demokrasi Platformu, uygulamayı hayata geçiren yetkililer ile kurumlara teşekkür için 7 büyük gazeteye ilan verdi. Platform Başkanı Mehmet Bozdemir, internetteki zararlı içeriklerin sadece Türkiye'nin değil, bütün insanlığın temel problemlerinden biri olduğunu söyledi. Güvenli internet paketinin çocukları ve gençleri internetin zararlı içeriklerinden korumaya yönelik bir uygulama olduğunu ifade eden Bozdemir, "Bazıları hazırlık aşamasında bu uygulamayı bir sansür gibi yansıtmaya çalıştı. Ancak bunun sansürle uzaktan yakından alakası yok. Uygulama, kişilerin seçme özgürlüğüne bırakılmış. Benzer düzenlemeler dünyanın birçok ülkesinde var." diye konuştu. Bozdemir, çocuklarının geleceğini düşünen bütün ailelerin bu uygulamaya geçmesi gerektiğini belirtti.

İnternet kafeler kötü imajını düzeltecek

Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK), 'güvenli internet uygulaması'nı hayata geçirmesinin ardından internet kafeler de çocuk ve gençlerin internet üzerindeki zararlı içeriklerden korunması için harekete geçti. Toplumda internet kafelerin kötü imajını düzeltmeyi hedefleyen İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası (İİKO), geliştirdiği web filtre yazılımı ile internetteki zararlı içerikli sitelerle mücadele edecek. İnternet kafelerin yıllardır toplum nezdinde kötü ortamlar olarak hafızalara kazındığına dikkat çeken İİKO Başkanı Metin Baltaoğlu, "İnternet kafelerin sağlıklı ve güvenli ortamlar olabilmesi için güvenli web filtre yazılımı geliştirdik. İnternetteki zararlı içeriğin avcıları artık bizler olacağız." dedi. Web filtre yazılımının öncelikle İstanbul'da faaliyet gösteren 3 bini aşkın internet kafeye ücretsiz dağıtılarak kullanılması planlanıyor. İnternet kafeler yazılım sayesinde, zararlı içeriğe sahip siteleri İİKO merkezinde bulunan ihbar havuzuna bildirecek. İhbarı değerlendiren yetkililer, siteyi kendi oluşturdukları kara listeye alarak yazılımı kullanan bütün internet kafelerde o siteye erişimi engellemiş olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim