• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Güvenli internette 1 haftada 45 bin kişi

Güvenli internette 1 haftada 45 bin kişi
BTK tarafından başlatılan güvenli internet paketine 1 haftada 45 bin kişi müracaat etti. Uygulamada vatandaşlara eve gelen internet içeriğinin seçilmesine imkan tanınıyor.

Güvenli internete büyük talep

BTK tarafından başlatılan güvenli internet paketine 1 haftada 45 bin kişi müracaat etti. Uygulamada vatandaşlara eve gelen internet içeriğinin seçilmesine imkan tanınıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından başlatılan güvenli internet paketine 1 haftada 45 bin kişi müracaat etti. 22 Kasım'da başlayan uygulama, vatandaşlara eve gelen internet içeriğinin seçilmesine imkân tanıyan bir paket sunuyor. İsteyen herkesin ayrıca bir ücret ödemeden abone olabileceği uygulama, çocukları ve gençleri internetin zararlı içeriklerinden korumayı hedefliyor. BTK, internet servis sağlayıcılarına, "güvenli internet" uygulamasından abonelerini haberdar etmeleri için mesajla bilgilendirme zorunluluğu getirdi.Güvenli internet paketi çocuk ve aile olmak üzere iki ayrı profilden oluşuyor. Çocuk profilini seçen kullanıcılar sosyal paylaşım sitelerine, oyun sitelerine ve sohbet sitelerine giremiyor. Bu profilden sadece eğitim, ödev, bankacılık uygulamaları, alışveriş, müzik-oyun-eğlence, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri, tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi pek çok farklı türden siteye erişilebiliyor. Aile profilini seçen kullanıcılar ise tercihe göre sosyal paylaşım sitelerine erişebiliyor. Ayrıca kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki sitelere giriş engelleniyor. Aboneler istedikleri takdirde parola ve kullanıcı adı ile profiller arasında geçiş yapabiliyor.

BTK internet servis sağlayıcılarına, abonelerini "güvenli internet" uygulamasından haberdar etmesi için mesajla bilgilendirme zorunluluğu getirdi. BTK yetkilileri internetteki zararlı içeriklerden dolayı her gün binlerce şikâyet aldıklarını belirtiyor. Şikâyetler arasında küçük yaştaki çocuklarının müstehcen içerikli sitelere girmesini engellemek isteyen anne-babalar birinci sırada yer alıyor.

Güvenli internete geçmek için aranacak numaralar

TTNET aboneleri için 444 03 47

SUPERONLİNE aboneleri için 0 850 222 0 222

AVEA aboneleri için 444 1 500

TURKCELL aboneleri için 444 0 532

VODAFONE aboneleri için 444 0 542

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim