• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Güzeloğlu'danTaşucu'na liman müjdesi!

Güzeloğlu'danTaşucu'na liman müjdesi!
Mersin Valisi Güzeloğlu Silifke Taşucu beldesindeki limanın yeniden değerlendirileceği ve yakın zamanda ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yeni açıklanan teşvik paketinde Mersin'in 3. bölgede yer aldığını belirterek, Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nin bu teşviklerle yatırırım merkezi olacağını söyledi.

Türkiye'nin son dönemlerde her alanda büyük bir gelişim içerisinde olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, Silifke'nin de sahip olduğu güzelliklerle bu büyümeye katkı sunduğunu kaydetti. Türkiye'nin büyük yürüyüşüne Mersin'de katkı sunmak amacıyla çalıştıklarını dile getiren Güzeloğlu, 2011 yılı sonu itibariyle Mersin'in, İstanbul'dan sonra en büyük 2'nci dış ticaret kenti olduğunu belirtti.

Ekonomik büyüklükte ilk 5 sırada yer alan Mersin'in, 2023 hedefinde önemli bir kent konumunda olduğunu vurgulayan Vali Güzeloğlu, bu konuda Silifke'nin de önemli katkısının olacağını ifade etti. Silifke'de tarımdan turizme, sanayiden eğitime çok güzel gelişmeler yaşandığına işaret eden Vali Güzeloğlu, "Bugünkü sahip olduğu önemli üstünlüklerin yanında, yakın bir dönemde devam eden yatırımlarla ilçe daha da öne çıkacak. Bunların başında da ulaşım yatırımlarımız geliyor. Akdeniz Sahil Yolu ile Karaman Yolu önemli yatırımlardır. Silifke, ulaşımın sağladığı kolaylıklarla da turizmde önemli bir merkez haline gelecek." diye konuştu.

Silifke Taşucu beldesindeki limanın yeniden değerlendirileceği müjdesini veren Vali Güzeloğlu "Limanımız yakın zamanda ekonomiye kazandırılacaktır. Taşucu Limanı yapılacak çalışmalar sonrasında İç Anadolu Bölgesi'nin da aktarım noktası olacaktır. Bunlar bütün olarak düşünüldüğünde Silifke'nin güçlü bir geleceğe doğru yol aldığı görülmektedir" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim