• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

GYİB, OTC Offshore Fuarı'na katıldı

GYİB, OTC Offshore Fuarı'na katıldı
Gemi ve yat sektörü, ABD’de açık deniz teknolojileri alanında ilk temasını Houston’daki ‘OTC Offshore 2014 Teknoloji Konferansı’nda gerçekleştirdi.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, ABD’ye gemi ve yat ihracatının yanı sıra bu ülkede sondaj, keşif, üretim ve destek deniz vasıtaları inşaatı, bakımı ve tamiri konularında da söz sahibi olmak istediklerini söyledi.

GYİB, ABD’nin Teksas Eyaleti Houston şehrinde düzenlenen ‘Açık Deniz Teknolojileri’ (Offshore) ile ilgili dünyanın en büyük organizasyonu olan OTC Offshore 2014 Teknoloji Konferansı ve Fuarı'na katıldı

İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin organizasyonu ile ‘Sektörel Ticaret Heyeti’ olarak GYİB öncülüğünde 10 firmanın katıldığı Houston’daki OTC Offshore 2014 etkinliğinde Türk gemi ve yat sektörü büyük ilgi gördü. 4 gün süren etkinliğin 46 yıllık tarihinde yüzde 56’sı ABD’li, olmak üzere 105 bin profesyonel ziyaretiyle en büyük katılım gerçekleşti. Açık denizlerde sondaj, keşif, üretim alanları başta olmak üzere birçok sektör grubunu bir araya getiren etkinlikte, Türk heyeti için de birçok yeni kapının açılması sağlandı.

30 firma ile temas kuruldu

ABD ziyareti sırasında Houston Sanayi Odası Direktörü Jeffrey H.D.Blair ile de bir araya gelen Türk heyeti adına söz alan GYİB Başkanı Başaran Bayrak, ikili görüşmelerle ilişkilerin gelişmesini sağladıklarını aktardı. Türk heyetinin etkinlikte 10 firmadan 25’i işadamı olmak üzere 30 kişilik heyet olarak görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bayrak, offshore konusunda dünya devi şirketlerle tanışma ve iş bağlantıları yapma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Sektörün hedefi offshore teknolojileri

Bayrak, gemi ve yat sektörünün 2013 yılında ABD’ye 39 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini,  yılın ilk çeyreğinde ise bunun 7 milyon dolar seviyesine ulaştığını aktararak şöyle devam etti.

“ABD gemi ve yatta dünyada en büyük ithalatçı durumunda. Bizim burada payımızı artırmamız gerek. İhracatın yanı sıra bizim bu ticari heyet ziyaretimizdeki amacımız Türk tersanelerinin ‘offshore teknolojileri’ ile tanışması ve offshore deniz vasıtaları konsunda söz sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu alanda ilk kez temas kurarak verimli bir ortam yarattık. Firmalarımız burada neyin nasıl yapılabileceğini gördü. Şimdi hedefimiz açık denizlerde sondaj, keşif gibi alanlarda burada söz sahibi olmaktır.”

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim