• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

H160 ilk uçuşunu gerçekleştirdi

H160 ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Airbus Helicopters’ın yeni nesil helikopteri H160, Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilen yer testlerinden kısa bir süre sonra ilk uçuşunu 13 Haziran Cumartesi günü Marignane’de gerçekleştirdi.


Airbus Helicopters’ın yeni nesil helikopteri H160, Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilen yer testlerinden kısa bir süre sonra ilk uçuşunu 13 Haziran Cumartesi günü Marignane’de gerçekleştirdi. Helikopter, uçuş test ekibinin uçağın genel davranışlarını tespit edebilmesi ve ölçümleri doğrulamasına imkan sağlayan zemin kontrolleri eşliğinde yaklaşık 40 dakika uçtu.

İniş sonrasında test pilotu Olivier Gensse, ilk uçuşun denge, titreşim ve ses düzeyleri açısından çok umut verici olduğunu belirtti.

İlk test uçuşları ile uçuş test seferleri başlamış oldu ve yeni uçuşlar ile uçuş zarfı (uçakların güvenli şekilde uçmaya devam etmesi için uçuş parametrelerinin hangi aralıkta olması gerektiğini belirten grafik) gitgide açılacak. H160, Çarşamba günü gerçekleştirilen ikinci uçuşunda 130knt hıza ulaştı.

H160 Program Müdürü Bernard Fujarsky, “H160’ın bir başka dönüm noktasını tamamlamasından dolayı çok gururluyuz. Tüm ekibin program üzerinde gösterdiği özveri karşılığını aldı, hepimiz merakla beklenen bu helikopteri pazara sürmek için son geliştirme aşamasını dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu son gelişme aşamasını tamamlamak ve H160’ın 2018 yılında hizmete girmesini sağlamak için Airbus Helicopters, üç özel prototip ve iki helikopter sıfır entegrasyon test aracına güveniyor. İlk prototip, bu yaz gerçekleşmesi planlanan ilk sıcak hava uçuş testleri de dahil olmak üzere test uçuşlarına devam edecek. İkinci prototip ise ilk kez 12 Haziran’da motor çalıştırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim