• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Habur'da kontak kapatma devam ediyor

Habur'da kontak kapatma devam ediyor
Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a yük taşıyan kamyon şoförlerinin kontak kapatma eylemi devam ediyor.

HABUR'DA KONTAK KAPATMA EYLEMİ

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a yük taşıyan kamyon şoförlerinin kontak kapatma eylemi devam ediyor.

İl Özel İdaresi'ne ait TIR parkının önünde çadır kuran şoförler, nakliye bedellerinin artmasını istediklerini belirterek, sorunlar çözülene kadar arabalarını çalıştırmayacaklarını söyledi. Kamyon şoförlerinden Mehmet Saçak, 4 gündür eylemde olduklarını ve bu süre boyunca araçlarını hiç çalıştırmadıklarını söyledi. Şoför Saçak, "Bizler nakliye bedellerinin sabit oranda tutulmasını istiyoruz. Bu oranın bin kilogram başına 10 Amerikan Dolar'ı gibi sabit bir miktar olmasını istiyoruz. Bunun dışında bir miktar olursa zarar ederiz." dedi.

Şoför İlhan Savur da 4 gündür çok mağdur durumda kaldıklarını söyleyerek yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi. Savur, "Irak'a sefer yaptığımız zaman nakliyeleri bedava götürdüğümüz için bize hiçbir şey kalmıyor. Yani zararına gidip geliyoruz. Bizim tek istediğimiz nakliye ücretlerimizi almaktadır. Bu sorunların çözülmesi için sayın valimizden yardım bekliyoruz." dedi.

Kamyon şoförü Hüseyin Atık ise, "Türkiye gümrüğünde bizden haksız para alınmakta, Irak'tan dönüşümüzde, dezenfekte adı altında her kamyondan 10 TL alınmakta ama her nedense hiçbir işlem ve dezenfektasyon yapılamamakta. Bu para nereye gidiyor? Ve neden bizden alınıyor? Yine TIR parkına her araç başına 20 TL bizden almaktalar, günde bin araçtan hesaplayın 20 TL ne kadar yapar? Ve gelin görün TIR parkının halini çamur içinde yüzüyoruz, güvenliğimiz yok, gece arabalarımıza hırsızlar dadanmakta, bütünbunlar biz sahipsiz şoförlerin yaşadıklarıdır." şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Vali Vahdettin Özkan da "Nakliyecilerin şoförlerimizin bir mağduriyeti var ise onların giderilmesi yönünde kamuya düşen ne varsa biz onları zaten yapıyoruz. Şunu bilmenizi istiyorum. TIR Parkı'ndaki navlun fiyatları veya kamyon ücretleri kamu otoriteleri, Vilayetler, Bakanlıklar ile hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen arz-talebe göre piyasa ekonomine göre ulaşmaktır. Bunun muhatabı ihracatçılardır." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim