• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Hacizli araçların depo ücretlerine zam

Hacizli araçların depo ücretlerine zam
Adalet Bakanlığı, icra dairelerince haczedilen motorlu araçların günlük depo ücretlerine yaklaşık yüzde 10 zam yaptı.

Adalet Bakanlığı, icra dairelerince haczedilen motorlu araçların günlük depo ücretlerine yaklaşık yüzde 10 zam yaptı.

"Adalet Bakanlığına Ait Depo Ve Garajlarda Muhafaza Edilen Mahcuz Mallar İçin Alınacak Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ"de yapılan değişiklik Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İcra dairelerince haczedilen ve Adalet Bakanlığının depo ve garajlarında muhafaza edilen hacizli mallar için alınacak ücrette tebliğ hükümleri uygulanacak.

Değişikliğe göre, Adalet Bakanlığının depo ve garajlarındaki hacizli malın muhafaza ücreti, o malın satışa esas alınacak değeri üzerinden günlük binde bir olarak hesap edilecek.

Yapılacak hesaplamalarda hacizli malın hacmi 2 metre küpün üzerinde ise belirlenecek ücretlere binde bir oranında ilave yapılabilecek.

Yaklaşık yüzde 10 oranında zam yapılan hacizli motorlu araçlardan günlük olarak alınacak ücret tarifesi ise "İş makinelerinden 8,80 TL, otobüs ve kamyonlardan 6,30 TL, minibüs, midibüs ve kamyonetlerden 4,60 TL, diğer binek ve yük vasıtalarından 3,40 TL" olarak belirlendi.

Altı aydan sonraki muhafaza süresi için motorlu araçlardan alınacak günlük ücretler yarı oranında artırılacak. Ücret hesaplamasında muhafazanın bittiği gün dikkate alınmayacak.

 Hacizli malların haciz süresi için hesap edilecek ücret, satışa esas alınacak değerinin yüzde 30’unu geçemeyecek. Muhafaza ücreti, icra dairesince alacaklıdan peşin alınan avanstan karşılanacak ve tahsil edilen para en geç 15 gün içinde Maliye veznesine ilgili icra dairesince yatırılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim